EN
04.11. 2021

Brangin yrittäjä ja liiketoimintajohtaja Arto Kallio kehuu Werstaan yhteisöllisyyttä.

Arto Kallio luo positiivista liiketoimintaa

Werstaan kaverikirja esittelee monipuolisesti eri alojen asiantuntijoita. Tällä viikolla kaverikirjahaasteen otti vastaan Brangin liiketoimintajohtaja Arto Kallio. Mitä asioita Arto arvostaa Werstaassa ja millaista on Werstaan toimijoiden välinen yhteistyö? Arto Kallio tunnetaan myös Turun Yrittäjin puheenjohtajana. Millä tavoin hän parhaiten rentoutuu kiireisestä arjesta?

Kuka olet ja missä Werstaan yrityksessä työskentelet? Olen Arto Kallio ja työskentelen Brangilla yrittäjänä ja liiketoimintajohtajana. Brang on kotimainen laskutus- ja perintätoimisto.

Mitä työhösi kuuluu? Luotsaan Brangin myyntiorganisaatiota ja ohjaan liiketoimintaa eteenpäin. Etsimme myyntitiimin kanssa uusia asiakkaita. Laskutukseen ja perintään liittyviä elinkaaripalveluita voi tehdä monella tavalla. Brangin sanoma onkin, että haluamme tehdä asioita asiakaslähtöisesti erinomaisen palvelun kautta. Meidät saa aina kiinni: asiakaspalvelumme vastaa 10 sekunnissa asiakkaan puheluun, mikä on kova suoritus alalla. Käsitämme, että on iso asia, sillä asiakkaat arvostavat nopeaa reagointia ja lyhyttä vasteaikaa. He haluavat soittaa silloin kun heille parhaiten sopii, ja hoitaa perintäasiat kuntoon. On tärkeää, että perintätilanne on kuitenkin mahdollisimman myönteinen kaikille osapuolille.

Läsnä, etänä vai hybridityö? Hybridimalli toimii myös Brangilla. Itse tykkään olla toimistolla ja nähdä kollegoita. Koko työporukan yhteisissä palavereissa olemme kaikki paikan päällä toimistolla. Etätyö kotona voi olla jopa tehokkaampaa kuin toimistolla, kun ei tule juurikaan keskeytyksiä. Meillä on hyvä porukka töissä, ja senkin vuosi halutaan olla toimistolla.

Mikä on parasta työssäsi? Parasta on hyvin mennyt asiakastapaaminen. Sitä ei voi aina mitata rahassa, vaan se tarkoittaa myös ammattitaidon nostamista ja uusien asioiden oppimista. On tärkeää kuunnella asiakkaiden tarpeita ja löytää parhaimmat toimintatavat. Esimerkiksi perintäasioissa on tärkeää, että perintätilanteesta tulee kuitenkin myönteinen kokemus, vaikka se voikin olla arka asia. Asiakkaiden arvostus onkin eräs seikka, joka yhdistää Werstas-naapureita Brangia, GOSia ja Loikkaa.

Suosikkipaikkasi Werstaassa tai Tiedepuiston alueella? Tykkään DataCityn Werstasta: meillä on hyvä yhteisö ja hienot tilat. Brangilla on yhteistä liiketoimintaa GOSin ja Loikan kanssa, ja on kätevää että heidän toimistoillaan voi piipahtaa paikan päällä eikä tarvitse aina lähettää sähköposteja.

Omat eväät vai lounas ravintolassa työpäivän aikana? Eniten käyn Maunossa ja toisinaan Sokos Hotellin ravintola Ellissä. Omat eväät ovat myös joskus paikallaan, ja toimiston keittiössä on hyvät tilat sitä varten.

Kuvaile itseäsi tai osaamistasi kolmella tavalla? Innostun ja innostan asioista – näen asioissa enemmän mahdollisuuksia kuin esteitä. Haluan uudistaa laskutus- ja perintäalaa toiminnallamme. Verkostot ja yhteisö ovat tärkeitä: toimin myös Turun Yrittäjien puheenjohtajana. Minulla on halua auttaa Turun alueen yrityksiä, sillä täällä on hyvää osaamista ja yritystarinoita.

Yrityksesi slogan? Reilusti eteenpäin! Reiluus on sitä, että ollaan reiluja ja rehellisiä päämiehemme ja hänen asiakkaidensa suuntaan: ylläpidetään ja vahvistetaan asiakkaan ja hänen päämiehensä välistä suhdetta. Brang auttaa asioiden selvittämisessä ja laskujen maksamisessa erilaisin järjestelyin.

Miten huolehdit jaksamisestasi? Ulkoilu on tärkeää vastapainoa työlle. Tykkään samoilla metsässä ja kalastaa. Voin suositella kaikille metsään menemistä – se on helppoa ja halpaa tekemistä. Metsä rauhoittaa ja siellä voi vain keskittyä hetkeen.

Tärkein oppimasi viisaus? Kannattaa ajatella positiivisesti eikä kannata antaa periksi. Näitä yritän noudattaa ja ne kantavat pitkälle.

Mitä odotat talvelta? Odotan pakkasta ja lunta, voin laittaa murtsikkasukset jalkaan. Erityisesti Kuusamon seutu on suosikkipaikkojani talvella.

Urheiluseura jota kannustan Turussa? Kaikki lähtee jalkapallosta! Paikallisista seuroista eniten sydäntä lähellä on Piffen, valtakunnan tasolla TPS. Kansainvälisillä kentillä seuraan Liverpoolin pelejä, ja Turussa on mahtava Liverpool-yhteisö, jossa kokoonnutaan katsomaan pelejä yhdessä.

Tiedepuiston treenit, kyllä vai ei? Treenit ovat hyvä lisä palveluihin, vielä en ole itse niitä kokeillut. Brangin porukalla on testattu Werstaan harrastetilaa. Koko henkilöstömme on myös osallistunut Liiku ja auta -liikuntahaasteeseen, joka on yrityksille tarkoitettu hyväntekeväisyyskampanja. Jokaisen työntekijän jokainen liikuntakerta kartuttaa hyväntekeväisyyteen lahjoitettavaa summaa, jonka olemme lahjoittaneet TYKSin lasten ja nuorten syöpä- ja veritautien osastolle.

Werstaassa toimiva yritys, josta haluaisin kuulla lisää? Sami Savisalo Fondialta olisi kiinnostava haastateltava.

Kiitos ajastasi Arto, lähdemme viemään haastetta!

Lue myös:
Tapahtumien taitaja Kristina Mustonen
Taloushallinnon moniottelija Jouko Grönroos
Kansainvälinen kielikouluttaja Justin Palframan