EN
07.10. 2021

Digiloikan toimitusjohtaja Joonas Suomista haastateltiin Werstaan kaverikirjaan.

Werstaan kaverikirja: Joonas Suominen

Mikä kaverikirja? Werstaan verkkosivuilla on alkanut uusi, rento esittelysarja, jossa pääsemme tutustumaan hieman lähemmin Werstaan jäseniin. Metsähallituksen Hanna Ylitalo heitti kaverikirjahaasteen Digiloikalle, josta pääsimme haastattelemaan toimitusjohtaja Joonas Suomista. Kenen kaverikirjan merkintöjä sinä haluaisit lukea?

Kuka olet? Joonas Suominen, Digiloikka Oy:n eli tutummin Loikan toimitusjohtaja ja yrittäjä.

Mitä Loikka tekee? Olemme ohjelmistoyhtiö: teemme räätälöityjä ratkaisuja asiakasyrityksillemme. Se tarkoittaa erilaisia sovelluksia, verkkopalveluita, SaaS-palveluita. Meillä on myös oma palvelumuotoinen ohjelmisto nimeltä E´s your business, joka lanseerattiin tämän vuoden toukokuussa. Se on käytännössä tilaustalouden ohjelmistoalusta erilaisille palveluille.

Läsnä-, etä- vai hybridityö? Meillä on työskennelty sekä paikan päällä toimistolla että etänä myös ennen koronapandemiaa, ja uskon että näin tullaan jatkamaan myös tulevaisuudessa. Maanantaisin kaikki tulevat toimistolle, kun tarjoamme aamupalaa. Työviikko lähtee kivasti käyntiin, kun syödään yhdessä. Usein myös ideoimme yhdessä uusia juttuja aamupalan lomassa.

Missä toimistonne sijaitsee? DataCityn Werstaassa. Muutimme tänne, kun tilat valmistuivat pari vuotta sitten. Asiakkaat otetaan vastaan yleensä Werstaan alakerrassa eli Vierailukeskus Joessa. Sieltä on helppo siirtyä portaat ylös tänne Werstaan yhteisiin tiloihin. Usein varaamme Werstaasta neukkarin asiakastapaamisiin, ja näin oman toimiston porukka saa työrauhan. Asiakaspalaverin yhteydessä on myös mukava näyttää Joen tiloja, jos vain aikataulut sallivat.

Miten coworking-työtilat ovat sopineet Loikalle? Tosi hyvin! Aloitimme ElectroCityn Werstaassa, ja porukan kasvaessa muutimme tänne DataCityyn isompaan toimistoon. Teemme jo yhteistyötä GOS Consultingin ja Brangin kanssa, jotka toimivat täällä samassa Werstaassa. On tosi kätevää, kun voi vain piipahtaa naapurissa ja saa heti vastauksen kysymykseen, eikä aikaa kulu sähköpostien lähettämiseen. Täytyy vielä kertoa, että tilojen lisäksi Tiedepuisto voi yllättää – syyskuussa olimme Tampereella alihankintamessuilla, ja saimme uuden asiakkaan TriviumCityssä toimivasta yrityksestä. Välillä täytyy mennä kauas nähdäkseen lähelle!

Lounasravintola vai omat eväät? Voisin mainita kaksi suosikkipaikkaa: BioCityn Mauno on aina hyvä valinta, ja tykkään myös käydä Sokos Hotel Kupittaan tunnelmallisessa Bistro Ellissä. Perjantaisin tilaamme usein Woltilla ruokaa toimistolle.

Mikä on parasta työssäsi? Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä ja tavata asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Teams-palaverit eivät täysin korvaa aitoja kohtaamisia, ja olen odottanut että pääsen taas tapaamaan enemmän ihmisiä kasvokkain.

Kuvaile itseäsi tai osaamistasi? Olen hyvä innovoimaan ja konseptoimaan asiakastyössä. Teemme myös palvelumuotoilua, kun mietitään millaiset palvelut toimisivat parhaiten aiakkaiden tarpeisiin. Olen myös sosiaalinen ja avoin. Loikalla on hyvä työilmapiiri ja matala hierarkia, ja olemme onnistuneet liiketoiminnassamme, sillä henkilöstön määrä on kaksinkertaistunut kuluvan vuoden aikana. Koko Loikkaa kuvailisin sanoilla digitalisaation mahdollistaja.

Miten huolehdit jaksamisestasi? Perusjutut toimivat, eli liikun ja syön säännöllisesti. Kesällä veneilemme ja talvella laskettelemme perheen kanssa, ja tulevalta talvelta odotankin paljon lunta ja laskureissuja!

Urheiluseura, jota kannatat? Käyn usein TPS:n jääkiekko-otteluissa, sillä pelin lisäksi tykkään hyvästä show’sta. Onkin hienoa, että Werstaan asiakkaat voivat hyödyntää aitioita kerran kaudessa.

Tiedepuiston treenit, kyllä vai ei? Kyllä! Olenkin vinkannut meidän työntekijöille, että kannattaa tilata Teknologiakiinteistöjen uutiskirje, jossa treeneistä ilmoitetaan. Treenit vaihtelevat ja jokaiselle löytyy jokin kiinnostava tunti.

Werstaassa toimiva yritys, josta haluaisin kuulla lisää? Heitän haasteen GOS Consultingille! Vaikka teemmekin jo yhteistyötä, olisi kiinnostavaa kuulla heistä lisää.

Ennen GOS Consultingia kaverikirjan reportteri vierailee PharmaCityn Werstaassa. Kenet siellä tapaamme, selviää seuraavassa osassa!