EN
21.10. 2021

Jouko Grönroos on yksi GOS Consultingin perustajaosakkaista.

Taloushallinnon moniottelija Jouko Grönroos

Mikä kaverikirja? Werstaan verkkosivuilla on alkanut uusi, rento esittelysarja, jossa pääsemme tutustumaan hieman lähemmin Werstaan jäseniin. Digiloikan Joonas Suominen heitti kaverikirjahaasteen eteenpäin GOS Consultingille. Tällä viikolla työstään meille kertoo taloushallinnon ja rahoituksen moniottelija Jouko Grönroos, yksi GOS Consultingin perustajista. Kenen kaverikirjan merkintöjä sinä haluaisit lukea?

Kuka olet ja missä Werstaan yrityksessä työskentelet? Olen Jouko Grönroos ja työskentelen GOS Consultingilla.

Mitä työhösi kuuluu? GOS on taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijayritys. Itse olen ollut mukana kolme vuotta ja olen yksi yrityksen osakkaista. Vastaan Turussa yrityksen taloushallintopalveluista, asiakkuuksista ja henkilöstöstä.

Missä toimistonne sijaitsee? Olemme DataCityn Werstaan toisessa kerroksessa Vierailukeskus Joen yhteydessä. Aiemmin toimistomme oli ElectroCityn Werstaassa, mutta yrityksen kasvun myötä tuli tarvetta isommille tiloille, ja onneksi nämä uudet Werstaan tilat valmistuivat hyvään aikaan. Werstaan tiloissa meitä kiinnosti uusien tilojen lisäksi palvelut ja verkostoituminen – olemmekin saaneet täältä hyviä yhteistyökumppaneita ja liiketoimintaa toisten yritysten kanssa.

Läsnä, etänä vai hybridityö? Hybridi, sillä Werstas joustavana työympäristönä mahdollistaa monimuotoisen työn tekemisen. Koronapandemia ei kovin paljon vaikuttanut meillä siinä mielessä, että jo ennen sitä moni meistä työskenteli sekä etätöissä että paikan päällä toimistolla. Tämä hyväksi havaittu malli jatkuu myös tulevaisuudessa.

Suosikkipaikkasi Werstaassa tai Tiedepuistossa? Suosikkini on DataCityn toisen kerroksen Werstaan tapahtumakahvila. Tämä on avara tila, ja täällä on mukava vaihtaa kuulumisia ihmisten kanssa sekä hoitaa töitäkin. Tykkään myös tämän Werstaan neukkareista, niistä voi varata isomman tai pienemmän tilanteen mukaan.

Omat eväät vai lounas ravintolassa työpäivän aikana? Yleensä käyn Tiedepuiston lounasravintoloissa, kaksi suosikkiani ovat Maunon ravintolat ja Sokos Hotel Kupittaan Bistro Elli.

Mikä on parasta työssäsi? Jokainen työpäivä on erilainen. Tykkään vaihtelusta ja siitä, että saan olla asiakkaiden kanssa tekemisissä. Meillä on täällä hyvä porukka töissä, ja tykkään ideoida tulevia kuvioita ja tapahtumia myös oman porukan kesken.

Kuvaile itseäsi tai osaamistasi kolmella tavalla? Minulla on hyvä yleinen talous- ja rahoitusosaaminen sekä myös sijoittamiseen liittyvää osaamista, sillä olen ollut pankkimaailmassa reilu 20 vuotta töissä ennen GOSin perustamista. Luonteeltani olen sosiaalinen ja kunnianhimoinen: tästä onkin hyvänä esimerkkinä juuri Gosin kasvu vain muutaman vuoden aikana. Vuonna 2015 aloitimme yhden osakkaan ja yhden työntekijän yrityksenä, ja tänä päivänä työllistämme melkein 50 henkilöä Turussa, Oulussa ja Helsingissä.

Yrityksesi slogan? GOS we can! Se tarkoittaa, että huolehdimme asiakkaistamme monipuolisesti: palvelemme yritysten taloushallinnon koko elinkaarta. Olemme ainoa taloushallinnon yritys Turussa, joka tarjoaa sähköisiä taloushallinnon ja raportoinnin palveluita sekä autamme rahoituksen järjestämisessä. Uutena palveluna myönnämme yritysrahoitusta nyt myös GOSin oman rahaston kautta.

Miten huolehdit jaksamisestasi? Perusjutut toimivat arjessa: ulkoilen ja käyn salilla Mentor Gymillä. Kesäisin mökkeilen ja veneilen, joskus myös pelaan golfia.

Mitä odotat tulevalta talvelta? Odotan kunnon lumista talvea ja hiihtämistä! Odotan myös, että yhteiskunta palaisi vähitellen takaisin normaaliin. Ihmiset kaipaavat tapahtumia ja toisten kohtaamista.

Urheiluseura, jota kannustat Turussa? Eniten seuraan TPS:n jääkiekko-otteluita, ja välillä on myös kiva käydä katsomassa Interin futispelejä.

Tiedepuiston treenit, kyllä vai ei? Itse en ole vielä käynyt näissä treeneissä, mutta ne ovat erinomainen lisäys palveluihin myös Werstaan asiakkaille. Täältä DataCityn Werstaastakin on helppo lähteä treenaamaan Kupittaanpuistoon.

Werstaan yritys, josta haluaisit kuulla lisää? Haluaisin kuulla naapurimme Brangin ja Arto Kallion uusimmista tuulista ja tulevaisuudennäkymistä.

Kiitos GOS ja Jouko, lähdemme pian koputtamaan Brangin toimiston ovea!