EN
17.02. 2023

Meklaripajan Turun toimistossa Werstassa työskentelevät Maarit Tukiainen, Marko Leppänen sekä Iida-Lotte Schmidt.

Mobiilijäsenyydestä työhuoneeseen – Meklaripaja menestyy Werstaassa

 

Vakuutusasiat nähdään usein yrityksissä välttämättömänä työnä, johon ei kuitenkaan ole käytössä tarpeeksi resursseja yritysten sisällä. Tähän kysyntään ja tarpeeseen on tullut vastaamaan Meklaripaja, joka on erikoistunut pk-yritysten ja yrittäjien vakuutusten ja vahinkojen hoitosopimuksiin. Yritys on kasvattanut toimintaansa nopeassa tahdissa, ja Werstas on tarjonnut kasvuun hyvät puitteet.

Ideasta yritystoimintaan

Meklaripajan perustivat Marko Leppänen ja Aki Selkee, joilla oli yhteistä historiaa työelämässä vuosien varrelta. Yrityksen Turun toimistossa Werstaassa työskentelee tällä hetkellä kolme henkilöä, sekä Pirkanmaalla ja Lahdessa kummassakin yksi.

Yritys on vielä nuori: se perustettiin vuoden 2021 kesällä. Aika oli Leppäsen mukaan oikea Meklaripajan perustamiselle, sillä yritykset ja yrittäjät arvostavat laadukasta vakuutuspalvelua ja ovat myös valmiit maksamaan osaamisesta.

Meklaripajan pääpalveluna on vakuutusmeklari- ja valmennustoiminta, joista ensin mainittu vie tällä hetkellä suurimman osan ajasta. Asiakasyritys saa Meklaripajan ammattilaiset hoitamaan pakollisia, tärkeitä vakuutusasioita.

– Teemme yritysten vakuutusten ja vahinkojen hoitosopimuksia, olemme vakuutusten välittäjä eli puolueeton toimija. Emme tee suoranaista vakuutusten kilpailutusta, paitsi kun ne ovat osana hoitosopimuksia. Edustamme aina asiakasta, eli olemme hänen puolellaan, ja toimimme kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa, Leppänen kertoo.

Meklaripajan henkilöstöllä on vuosien kokemus alalta, ja sitä kautta hioutunut vakuutusalan osaaminen. Vuosikymmenien työ vakuutusmaailmassa on tuonut myös hyvän näkemyksen siihen, miten asiat kannattaa parhaiten tehdä.

– Tätä työtä hoidetaan usein pk-yrityksissä hieman “siinä sivussa,” ja siihen ei aina ole tarpeeksi resursseja yritysten sisällä. Vakuutukset nähdään kuitenkin tärkeänä ja välttämättömänä asiana, ja yritykset ovat valmiita panostamaan niihin, selventää Leppänen. 

Helppoa vakuutusasiointia 

Tyypillinen Meklaripajan asiakas on yrittäjävetoinen pk-yritys. Aina ensin kartoitetaan asiakkaan tilanne ja pyritään löytämään mahdolliset riskit yritystoiminnassa.
 
– Tiedämme hyvin yrittäjien ajatusmaailman. Osa on hyvinkin kiinnostunut vakuutusasioista, ja osa pitää sitä kyllä välttämättömänä, mutta sille ei vain jää aikaa. Kaikki kuitenkin tiedostavat, että vakuutusasiat tulisi hoitaa huolella. Teemme asiakkaalle arjen rutiinit helpoksi, sillä kaikki vakuutusasiointi tapahtuu kauttamme.
 
Vakuutusten hinnan lisäksi on tärkeää tiedostaa niiden sisältö ja ehdot, sillä ne saattavat poiketa jonkin verran toisistaan. Kaikki vakuutusposti ja -laskut kulkevat Meklaripajan kautta, joten asiakas voi hyvillä mielin keskittyä omaan ydintekemiseensä. Meklaripajan vahvuus on henkilökohtainen palvelu ja asiakaskohtaamiset. Sopimukset tehdään kasvokkain, sillä luottamuksellisuus on avainasemassa.
 
– Teemme asiakkaalle arjen rutiinit helpoksi, sillä kaikki vakuutusasiointi tapahtuu kauttamme. Yrittäjät eivät helposti mene nettiin ostamaan vakuutuksia. Jotkut kokevat, että lomakkeiden täyttö on hankalaa, ja henkilökohtainen palvelu onkin tässä kohtaa tärkeää.

On todella hyvä, että kaikki palvelut sisältyvät vuokraan, sillä arvostamme helppoutta toimitila-asioissa.

“Kun tulet tänne, täällä on kaikki” 

Meklaripajan yritystoiminta käynnistyi kotitoimistolla, kunnes alkuvuonna 2022 Leppänen tuli Werstaan mobiilijäseneksi. Nykyinen Meklaripajan toimistohuone sijaitsee Werstaan Paratiisi-osassa ElectroCityssä.
 
– Voisin sanoa, että teemme töitä vahvalla hybridimallilla - työ voidaan tehdä missä vain, kenenkään ei ole pakko olla toimistolla. Täällä näemme kuitenkin usein, sillä työyhteisöllä ja ihmisten kohtaamisilla on oma tärkeä arvonsa, Leppänen pohtii.

Crazy Townin yhteisölliset tilat ja verkosto olivat Leppäselle jo tuttuja muualta Suomesta, ja sitä kautta hän päätyi etsimään samantyyppistä tilaa myös Turusta. Werstaan ja Crazy Townin jäsenet voivat vierailla toistensa tiloissa muilla paikkakunnilla, ja tämä sopii mainiosti myös Meklaripajalle.
 
– Meidän kaltaisellemme toimijalle on todella hyvä, että kaikki palvelut sisältyvät vuokraan, sillä arvostamme helppoutta toimitila-asioissa. Meille tulee harvemmin asiakkaita, sillä yleensä menemme itse asiakkaan luokse. Jos tarvitsemme neuvottelutilan, varaus on helppo tehdä Spacentin kautta.
 
Leppänen kollegoineen on tyytyväinen alueen palveluihin. Lounasravintoloita riittää moneen makuun, ja alueen positiivinen kehitys on ollut huomattavaa viime vuosina.
 
– Kun tulet tänne aamulla töihin, täällä on kaikki tarvittava. Haluamme tehdä itsemme tutuksi myös täällä Werstaassa, ja osan kanssa olemme jo hieman tutustuneet työkahvilassa. Osallistuimme Werstaan pikkujouluihin, ja suunnitelmissa on päästä kevään tapahtumiin myös Vierailukeskus Joessa, Leppänen päättää. 

Lue myös:
Asiakastyytyväisyysvertailussa erinomainen tulos
10 kysymystä Spacentistä
Ihmeaine hackmaniitti innosti yrittäjyyteen