EN
17.11. 2021

Fondian Sami Savisalo tavattiin Werstaan ja Vierailukeskus Joen yhteisissä neuvottelutiloissa.

Tekoälyllä tehokkaammin: Sami Savisalo lakialaa uudistamassa

Werstaan kaverikirja esittelee monipuolisesti eri alojen asiantuntijoita, jotka toimivat Werstaan tiloissa ElectroCityssä, PharmaCityssä ja DataCityssä. Pääsimme nyt tapaamaan lakipalveluyritys Fondian Sami Savisaloa, jonka Brangin Arto Kallio haastoi mukaan. Millä tavoin Fondia erottautuu toisista lakitoimistoista? Millaisiin lakiasioihin Samilla itsellään on paras osaaminen?

Kuka olet ja missä Werstaan yrityksessä työskentelet? Olen Sami Savisalo ja työskentelen Fondia Oyj:llä, joka on lakipalveluyritys Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Liettuassa. Fondia on tällä hetkellä ainoa pohjoismainen listattu lakipalveluyritys, ja meillä on yhteensä 12 toimistoa Itämeren ympäristössä.

Mitä työhösi kuuluu? Noin puolet työajastani menee asiakasyritysten juoksevien lakiasioiden parissa, ja autan mm. laatimaan, kommentoimaan ja neuvottelemaan sopimuksia. Niiden lisäksi työskentelen pääomasijoitusten ja yrityskauppojen parissa, ja olen erikoistunut bio- ja terveysteknologia-alan toimijoiden lakiasioihin.

Läsnä-, etä- vai hybridityö? Hybridi. Fondialla on tehty jonkin verran etätöitä jo ennen koronaa, joten siinä mielessä tilanne ei ole suuresti muuttunut viimeisen reilun vuoden aikana. Nyt huomaan, että ihmiset hakeutuvat entistä enemmän toimistolle pitkän etätyöputken jälkeen. Myös Werstaassa näkee yhä enemmän ihmisiä paikan päällä, mikä on tietysti mukavaa.

Missä toimistonne sijaitsee? Turussa olemme DataCityn Werstaassa Vierailukeskus Joen yläkerrassa. Helsingissä meillä on aivan uudet tilat – lippulaivatoimistomme sijaitsee aivan keskustassa Aleksanterinkadulla. Fondian toimistoissa kenelläkään ei ole omia työhuoneita eikä nimettyjä työpisteitä, vaan jokainen voi valita oman työskentelytilansa monitilaympäristössä. Tässä asiassa olemmekin poikkeus perinteisellä toimialalla. 

Parasta työssäsi? Minulla on mielenkiintoinen ja vaihteleva työ. On mahtavaa tehdä yhteistyötä alansa huippujen kanssa. Täällä Tiedepuiston alueellakin tehdään maailmanluokan tutkimusta bio- ja terveysteknologian yrityksissä, mitä pääsen näkemään oman työni kautta.

Miten kuvaisit itseäsi ja osaamistasi kolmella tavalla? Minulla on monipuolinen lakiosaaminen ja vuosien kokemus tästä työstä. Omaan hyvän yleistiedon juridiikasta, ja toisaalta osaamistani määrittää vahva erikoistuminen bioteknologia-alalle. Olen myös liiketoiminta- ja käytännönläheinen juristi ja tulen hyvin ihmisten kanssa toimeen.

Suosikkipaikka Werstaassa tai Tiedepuiston alueella? Suosikkipaikkani on näyttävä Vierailukeskus Joki!

Lounasravintola vai omat eväät? Käyn mielelläni lounaalla ravintolassa: Tiedepuistossa kaksi suosikkia ovat Kado Sushi ja Meet & Bite.

Onko Fondialla slogania? Rewriting the legal industry. Se tarkoittaa, että Fondia haluaa olla viemässä lakialaa eteenpäin ja uudistaa sitä rohkeasti. Kehitämme uusia tapoja hyödyntää teknologiaa, esimerkiksi automatisoida tiettyjä prosesseja tekoälyn ja koneoppimisen avulla.

Miten huolehdit jaksamisestasi? Kaikki lähtee työn ja vapaa-ajan tasapainosta. Arki toimii, kun siinä on sopivassa suhteessa työtä, lepoa ja urheilua.

Mitä odotat talvelta? Lunta! Odotan, että pääsen laskettelemaan ja matkustelemaan.

Tärkein viisaus, jonka olen tähän mennessä oppinut? Kerää viisaita ihmisiä ympärillesi, aina voit oppia uutta.

Werstaan yritys, josta haluaisit kuulla lisää? Genomill Health ja siellä Kalle Koskinen tekevät huikeaa työtä.

Kiitos Sami, lähdemme seuraavaksi tapaamaan Kallea Werstas Labsiin!

Lue myös:
Konsta Weberin kolme maailmaa
Arto Kallio luo positiivista liiketoimintaa
Tapahtumien taitaja Kristina Mustonen