EN
11.11. 2021

Konsta Weber tutustuu mielellään uusiin werstaslaisiin.

Konsta Weberin kolme maailmaa

Werstaan kaverikirja esittelee monipuolisesti eri alojen asiantuntijoita. Nyt haastateltavana on Click2Contractin Konsta Weber, joka otti haasteen vastaan Tavatan Kristina Mustoselta. Miten Click2Contractin palvelut parantavat yritysten toimintaa? Mitä kuuluu Konstan arkeen ja työpäivään?

Kuka olet ja missä Werstaan yrityksessä työskentelet? Olen Konsta Weber ja työskentelen Click2Contractilla. Olen yksi yrityksen kolmesta perustajaosakkaasta. Päivätyön lisäksi olen Turun kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen.

Mitä työhösi kuuluu? Teen myyntiä ja markkinointia sekä hieman myös tuotekehitystä ja testaamista. Olen päivittäin tekemisissä asiakkaiden kanssa sähköpostitse ja puhelimitse.

Mitä Click2Contract tekee? Meidän toimintamme ytimenä on tarjousten ja sopimusten tekemiseen tehty työkalu, jonka tarkoituksena on automatisoida ja helpottaa sopimusten tekemistä. Näin ihmisten aikaa vapautuu heidän ydinosaamiseensa eikä monimutkaisiin sopimusasioihin.

Miten päädyit yritykseen töihin? Vuonna 2019 järjestettiin rahoituskierros ja aloitin täällä nykyisen toimitusjohtajan Jaakko Rannan kanssa. Olimme tuttuja jo Boost Turun ajoilta, joten tänne oli helppo tulla mukaan. Meillä on mukava työpaikka ja toimisto, käytännössä tulen tänne päivittäin. Päivä lähtee käyntiin, kun syön rauhassa aamiaisen toimistolla - kaurapuuro, kananmuna ja kahvi toimivat. Olen jopa saanut muutaman toisen werstaslaisen syömään puuroa aamulla!

Läsnä-, etä- vai hybridityö? Olen harvoin etänä kotitoimistolla. Täällä näkee toisiakin ihmisiä, vaikka vielä rauhallista onkin sillä monet työskentelevät vielä etänä. Vien aamuisin lapsen hoitoon, ja jatkan itse matkaa Werstaalle. Olen kokenut, että täällä on turvallista olla, kun pääsee kuitenkin omaan toimistoon ja pitää tarpeeksi etäisyyttä muihin yleisissä tiloissa kulkiessa.

Mikä on parasta työssäsi? Asiakkaiden auttaminen: miten meidän toiminnalla on konkreettista vaikutusta heidän myyntiinsä ja liiketoimintaansa. Mieltä lämmittää asiakkaiden onnistumiset ja heiltä saatu positiivinen palaute. Meillä on myös kansainvälisiä asiakkaita, ja on mukavaa puhua välillä englantia, saksaa ja ruotsia.

Suosikkipaikkasi Werstaassa tai Tiedepuiston alueella? ElectroCityn Werstaan työkahvilat! Jos näen täällä uusia werstaslaisia, kyselen keitä he ovat ja missä työskentelevät. Päivittäin tulee juteltua toisien werstaslaisten kanssa, ja muutamien kanssa olemme kokoontuneet perjantai-iltapäivisin kahvin tai kuohuvan merkeissä! Vuosien aikana Click2Contractin toimisto on ehtinyt vaihtua useaan kertaan ja olemme aina saaneet kulloiseenkin tilanteeseen sopivan kokoisen tilan Werstaasta. Talo ja alue ovat jo tuttuja jo opiskeluajoista, ja olen aikoinaan toiminut myös Boost Turun puheenjohtajana. Heidän toimistonsa sijaitsee vieläkin samassa rakennuksessa, nykyisen SparkUpin tiloissa.

Lounasravintola vai omat eväät? Viime aikoina olen tuonut eväät mukana, sekä aamupalan että lounaan.

Kuvaile itseäsi kolmella tavalla? Tasapainoilen kolmessa erilaisessa maailmassa työn, perheen ja luottamustehtävien kanssa. Päivät täyttyvät tämän työn lisäksi kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston asioista. Vietän aikaa perheen kanssa, ja omakotitalossa riittää aina tekemistä. Päivätöissä jaksan puurtaa ja tehdä asiat tiukassakin paikassa. Olen sosiaalinen: tykkään tapahtumista ja yhteisöllisyydestä, mitä Werstaskin tarjoaa. On hauskaa tavata samanhenkisiä ihmisiä ja pienetkin tapahtumat ja kahvihetket voivat synnyttää uusia kohtaamisia ja miksei jopa liiketoimintaakin.

Lue myös:
Arto Kallio luo positiivista liiketoimintaa
Tapahtumien taitaja Kristina Mustonen
Taloushallinnon moniottelija Jouko Grönroos