EN
07.02. 2022

Mageen Christian Juup kuvattiin kahvitauolla ElectroCityn Werstaan tapahtumakahvilassa.

Christian Juup kertoo tarinoita brändien takaa

Werstaan kaverikirja on tutustuttanut meitä jo moniin Werstaassa toimiviin yrityksiin ja ihmisiin niiden takana. Martin Nedermo haastoi mukaan Christian Juupin, joka työskentelee luovana johtajana bränditoimisto Mageella. Vaikka yhteisöllinen työtila ei alunperin ollutkaan toimiston kriteerinä, on Werstaan toimistomaailma ja rento startup-henkisyys sopinut erinomaisesti Mageelle.

Kuka olet ja missä Werstaan yrityksessä työskentelet?
Olen Christian Juup ja työskentelen Mageella, joka on vuonna 2018 perustettu bränditoimisto. Aluksi teimme perinteisempiä mainostoimistotöitä, mutta nykyisin keskitymme enemmän yritysten brändien rakentamiseen kokonaisvaltaisesti.
 
Mitä työhösi kuuluu?
Olen Mageen luova johtaja, vastaan kaikesta visuaalisesta eli hoidan oman tiimin kanssa kaiken visuaalisuuteen liittyvän. Ihan käytännössä esimerkiksi jos meiltä tilataan yrityksen verkkosivut, niin minä yhdessä visuaalisen tiimin kanssa suunnittelemme sivut ja kollegani, toimitusjohtaja Oskar von Wendt tiimeineen rakentaa sivuston ja tekee siitä toimivan.
 
Kerro lisää Mageesta!
Ensin Mageella olimme töissä vain minä ja Oskar. Kun yritys perustettiin, kasvoimme alussa kovaa vauhtia ja rekrytoimme aika nopeasti lisää ihmisiä. Alun kasvu oli aika yllättävää, sillä emme olleet markkinoineet itseämme, vaan uusia asiakkaita olimme saaneet ja saamme edelleen suositusten kautta. On ollut tosi hienoa, että meidän työmme jälkeen on oltu niin tyytyväisiä, että suosittelut ovat kantaneet pitkälle. Meidän tiimi on todella ammattitaitoinen, ja kaikki ovat kovia tekijöitä. Magee auttaa yrityksiä auttamaan visuaalista brändiä, hakemaan uutta suuntaa. On tärkeää miettiä, miltä brändi kuulostaa ja tuntuu – minkälaisia tunteita se herättää. Ihmiset ovat uteliaita ja haluavat tietää tarinoita brändin takaa, ja siinä me autamme asiakasyrityksiämme.
 

On tärkeää miettiä, miltä brändi kuulostaa ja tuntuu – minkälaisia tunteita se herättää.


Missä toimistonne sijaitsee? Työskenteletkö mieluummin paikan päällä vai etätöissä?
Meillä on toimistohuone ElectroCityn Werstaan viidennessä kerroksessa, post-apokalyptisen maailman keskellä. Olen itse useimmiten töissä toimistolla. Minulle on tärkeää erottaa työ- ja vapaa-aika, ja tästä täytyy yrittäjänä huolehtia itse. Werstaan tiloissa on ollut turvallista työskennellä myös korona-aikana. Meillä on joskus toimistolla mukana Rasse-koira, joka useimmiten torkkuu omassa korissaan. Häntä saa rohkeasti tulla rapsuttelemaan!
 
Mikä on parasta työssäsi?
Saan tehdä juuri niitä asioita, joista tykkään! Päivät ovat erilaisia ja luova työ on minulle unelmatyötä.
 
Miten Werstaan tilat ovet toimineet teille?
Tosi hyvin, tykkään rennosta meiningistä ja koko konseptista. Tunnen muutamia werstaslaisia, ja olemme tehneet jonkin verran yhteistyötä täällä toimivien yritysten kanssa. Täällä on monia entuudestaan tuttuja tyyppejä, ja uusiinkin on ollut mukava tutustua luontevasti vaikkapa kahvia hakiessa. Joskus olemme käyneet toisten werstaslaisten kanssa myös lasillisella töiden jälkeen. Myös Werstaan sosiaalitilat ovat toimivat: aikoinaan kävin kaverin kanssa ennen töitä juoksulenkillä, ja oli kätevää käydä täällä suihkussa ja sitten pääsin nopeasti toimistolle.
 
Suosikkipaikkasi Werstaassa tai Tiedepuiston alueella?
Kupittaanpuisto! Olemme joskus kesällä hakeneet piknik-eväät ja pitäneet lounastauon puistossa, ja sinne pystytettiin päiväksi Mageen pop-up -toimisto.
 
Onko Mageella slogania?
Clear is the new cool! Se pohjautuu meidän ydinajatukseen, eli brändin viestin tulee on selkeä, ennen kuin sille tehdään mitään konkreettisia toimenpiteitä.
 
Kuvaile osaamistasi?
Olen sosiaalinen ja hyvä kuuntelemaan asiakasta, osaan poimia oleelliset asiat isostakin tietomäärästä. Pyrin siihen, että nostan muita ja muiden osaamista vielä enemmän esiin, jotta yhdessä päästään sovittuihin tavoitteisiin.
 
Miten pidät huolta jaksamisestasi?
Soittelen kitaraa ja huuliharppua, välillä lauleskelenkin. Saunon usein ja vietän aikaa perheen kanssa. Parin viime vuoden aikana olen keskittynyt saunomiseen toden teolla, sillä olen herättänyt henkiin isoisäni idean uudenlaisesta saunan kiukaasta. Hän jo eläessään sanoi, että sitten eläkkeellä hän alkaa markkinoida kehittämäänsä kiuasta, mitä hän ei kuitenkaan ehtinyt tehdä. Isoisäni siis kehitti jo 50-luvulla puukiukaan, joka oli taloudellinen, vähäpäästöinen ja nopeasti lämpenevä. Juup-kiukaiden omilta sivuilta voi lukea koko tarinan!
 
Voi oikeastaan sanoa, että kiuasyrityksen perustaminen oli korona-ajan ansiota: huomattiin, että ihmiset alkoivat remontoida kotejaan enemmän kuin aiemmin, kun siellä vietettiin paljon aikaa. Perustin yrityksen vuonna 2019, ja vähän myöhemmin tehtiin kiukaan prototyyppi. Nyt se on kuluttajien saatavilla: ensimmäinen kiuasmalli lanseerattiin kesäkuussa 2021, ja se on otettu todella hyvin vastaan. Kehitystyötä tehdään edelleen, ja meillä on parhaillaan uusi kiuasmalli testauksessa.
 
Tärkein viisaus, jonka olen tähän mennessä oppinut? 
Rohkeus on pelätä mutta silti tehdä sitä. Tommy Tabermann sanoi sen vielä paremmin: "Epäröinnin kynnyksellä kysy, kuinka paljon rohkeutta uskallat tänään jättää käyttämättä”.

Lue myös:
Sanna Niinivehmas molekyylien maailmassa
Digisomen Anton Luhtalalle tärkeintä on asiakas
Maarit Merla on turkulaisen lääkekehityksen ytimessä