Kirjaudu sisään
Unohditko salasanan?

Weaselien porukan suosittu taukoharrastus on pöytälätkä, joka vie ajatukset hetkeksi muualle.

25.01.
2021
25.01.2021

Koodia ja kasvua tekemässä – Weasel Software valloittaa Suomea kaupunki kerrallaan

Sukkelan sinisen lumikkohahmon koristamien ovien takana työskentelee jo toistakymmentä Weasel Software -yrityksen ohjelmistotyöntekijää. Yhden hengen mobiilijäsenyydestä Werstaalla alkanut matka on kolmessa vuodessa kasvanut pienyritykseksi lukuisine työpisteineen – ja matkan varrella on perustettu toimistot myös Helsinkiin ja Jyväskylään.

Mikä on Weasel Software?

– Ydintoimintaamme on ohjelmistokehitys ja pilvipalvelut sekä sisällönhallinta- ja verkkopalvelut, joita kehitämme asiakaslähtöisesti. Asiakkaitamme ovat pääasiassa keskisuuret ja suuret yritykset sekä julkishallinnon organisaatiot, kertoo Weasel Softwaren toimitusjohtaja Juha Laurila
 
Turun seudulla linja-autolla liikkuvat näkevät Weasel Softwaren työnjälkeä helposti myös katukuvassa, sillä yritys on luonut joukkoliikennepalvelu Fölille uudenlaisen aikataulugeneraattorin – ja sen avulla on luotu kaikki pysäkeillä olevat bussiaikataulut. 
 
– On aivan olennaista, että bussipysäkeillä odottavat matkustajat näkevät helposti ja selkeästi, mikä bussi menee minne ja milloin. Meidän toteuttamamme sovellus laskee Fölin tarjoaman datan perusteella pysäkkiaikataulun, piirtää reittikartan, esittää linjojen reitit pysäkkipuuna ja kertoo muut matkan kannalta olennaiset tiedot, Laurila kertoo. 
 
Mikä juuri teidät erottaa eduksenne lukuisten ohjelmistotalojen joukosta? 

– Weaselin vahvuuksina asiakkaiden suuntaan koemme pienemmän yrityksen ketteryyden, joka toki skaalautuu myös isomman asiakkaan tarpeisiin. Meillä on laaja osaajaverkosto ja yhteistyökumppaneita, joita hyödynnämme tarpeen mukaan, Laurila jatkaa.

Verkkosivuillakin vastaantulevat arvot avoimuus, reiluus ja ketteryys toistuvat Laurilan ja Tannerin puheissa. He pitävät tärkeänä, että töissä on mukava olla ja tekijät viihtyvät työssään. Myös nämä seikat näkyvät ulospäin asiakkaille positiivisessa valossa. 
 
Millainen tausta teillä on?
 

– Meillä molemmilla on takana työuraa ohjelmistokehityksessä jo noin 20 vuoden ajalta. Muutama vuosi sitten halusin katsoa, mihin asti oma yritys kantaa, ja meillä on mennyt hienosti. Oman yrityksen kautta asiat voi tehdä ketterästi ja joustavasti. Organisaatiomme on matala, ja täällä on ollut rento mutta ammattimainen tekemisen meininki alusta lähtien. Meitä yhdistää korkean tason tekninen osaaminen sekä asiakaspalvelulähtöisyys, Laurila kehuu tiimiään.

– Tunsin Juhan jo aiemmilta työvuosilta, joten tiesin mitä odottaa, kun hyppäsin mukaan Weaselin tekemiseen. Meillä on töissä hyvä porukka samanhenkisiä ihmisiä ja mikä parasta, viihdymme toistemme kanssa myös toimistoaikojen ulkopuolella, Tanner lisää. 
 
Miten päädyitte Werstaaseen?

– Werstas erottui edukseen joustavuudellaan ja palveluillaan. Vastaperustettuna yrityksenä Werstaan jäsenyys oli helppo ja vaivaton ratkaisu Weasel Softwarelle. Jäsenyyteen sisällytetyt palvelut vapauttavat yritykset keskittymään omaan liiketoimintaansa, eikä aikaa kulu esimerkiksi siivouksen järjestämiseen, vaan Werstaan paketti sisältää monipuoliset palvelut kahvista, teestä ja harrastehuoneen käytöstä lähtien, kiittävät Laurila ja Tanner. 

Werstas erottui edukseen joustavuudellaan ja palveluillaan. 

Juha Laurila aloitti Werstaan mobiilijäsenenä, kunnes tuli aika saada oma työhuone. Muutaman huoneen kautta on päädytty nykyiseen toimistoon Werstaan Paratiisin päätyhuoneeseen, jossa on sopivasti omaa rauhaa, ja sosiaaliset kohtaamiset tapahtuvat werstaslaisten yhteisissä tiloissa.

Werstaan vuosien aikana Weasel Softwaren porukka on nähnyt aitiopaikalta Tiedepuiston kehittymisen, mikä jatkuu edelleen. 
 
– Täällä on lounasravintoloita, hiljattain avattu hotelli ravintoloineen ja kattoterasseineen sekä hyvät junayhteydet Helsinkiin. Koemme, että Werstaalla on oma fiilis ja henki, täällä oleminen on helppoa, Tanner kertoo. 
 
Mitä vuosi 2021 tuo tullessaan?

– Pitkään jatkuneista asiakkuuksista huolehditaan hyvin jatkossakin, ja uusia juttujakin on tulossa. Jatkamme hyvää tekemisen meininkiä, tulossa on myös uusia työntekijöitä ja ennustan, että edessä on jälleen vauhdikas vuosi, Laurila päättää. 

Koronasta huolimatta Weasel Software kasvoi vuonna 2020. Henkilöstön määräkin on tuplaantunut, mikä luo hyvän pohjan tuleviin projekteihin.

Lue myös:

Susanna Sankala toi ohjelmistoyritys BearIT:n Turkuun
Sisällötuottaja ja seikkailija löysi Werstaalta hyvän porukan
Heini Saari perusti yrityksen keskellä koronakriisiä