EN
28.08. 2020

Hanna Roihuvaara työskentelee mediasivusto Vau.fi:n päätoimittajana.

Sisällöntuottaja ja seikkailija löysi Werstaalta hyvän porukan

Työhuoneen sijaan viestinnän asiantuntija Hanna Roihuvaara löysikin Werstaasta työyhteisön – itse asiassa kaksi. Ennakkoluuloton asenne ja sosiaalinen luonne saivat Roihuvaaran kotiutumaan työpisteelleen nopeasti, ja nyt hän kaipaa paluuta vilkkaampaan toimistoelämään.

Kesäkuun tulipalo ElectroCityn katolla mullisti kertaheitolla Hanna Roihuvaaran työarjen. Sitä ennen hänellä oli työpistejäsenyys ElectroCityn viidennen kerroksen Werstaassa, yhtenä monista samassa huoneessa työskentelevistä eri alojen asiantuntijoista. Sen jälkeen korvaavat tilat järjestyivät DataCitystä, mutta puitteet olivatkin uudenlaiset: yhteisen avoimen työtilan sijaan jokainen saikin käyttöönsä oman lasihytin.

– Oma lasihytti on toki häiriötön, ja ehkä näin koronarajoitusten aikana suositellumpikin ratkaisu, mutta tunnustan, että kaipaan työhuoneemme mieletöntä yhteisfiilistä. Siinä on eri tavalla yhteydessä ihmisiin, kun voi vain nostaa katseen näytöstä ja huikata pari sanaa, sanoo Vau.fi-sivuston päätoimittajana toimiva Roihuvaara.

Lasihytit ovat pieniä lasiseinäisiä huoneita, joissa on sähköpöytä ja työtuoli. Lasihytit voi lukita ja omassa hytissä saa rauhassa puhua puhelimeen tai kuunnella musiikkia, koska yhdessä hytissä työskentelee vain yksi ihminen. Omaa rauhaa enemmän Roihuvaara kuitenkin kaipaa seuraa.

Toisten ihmisten kanssa jutteleminen antaa ideoita ja inspiraatiota.

– Teen Vaulla luovaa ja vaativaa työtä. Jotta pystyn tekemään työni hyvin, minun on tärkeää olla kosketuksissa ympäristön ja yhteiskunnan tapahtumiin: mistä puhutaan nyt? Mikä on ajankohtaista? Toisten ihmisten kanssa jutteleminen antaa ideoita ja inspiraatiota – yksinäinen puurtaminen ei sovi minulle.

Vau.fi tarjoaa sisältöä raskaana oleville, raskautta yrittäville ja pienten lasten vanhemmille: verkkosivun, raskaudenseuranta-applikaation, podcastin sekä aktiiviset sosiaalisen median kanavat ja keskustelufoorumin.

”Olen tosi tyytyväinen juuri näin!”
Werstaassa Roihuvaara on viihtynyt jo kahden vuoden ajan. Tarkoituksena oli alun perin ottaa oma huone, mutta sellaista ei ollut vapaana.

– Minulle tarjottiin työpistettä yhteisestä huoneesta, ja ajattelin että miksipä ei. Muutaman kuukauden sisällä huoneeseen saapui muitakin hyviä tyyppejä, ja nopeasti meille kehittyi aivan omanlaisensa porukkahenki. Olemme eri aloilta ja erilaisista koulutustaustoista, kaikki eri firmoissa töissä – ja kaikki me kaipaamme kaveria kahvitauolle.

– Kun myöhemmin sain puhelinsoiton, että nyt olisi huone vapautumassa, sanoin että antakaa jollekulle toiselle – minä olen tosi tyytyväinen juuri näin!

Työhuoneporukka pitää yhteyttä myös ”virastoaikojen ulkopuolella”: yhdessä on käyty esimerkiksi väriestejuoksukisassa, suppailemassa Aurajoella ja pyöräretkellä Fiskarsissa.

– Tykkään itse aika rämäpäisistä aktiviteeteista, kaikkea maastopyöräilystä kiipeilyyn ja selviytymiskursseista triathloniin. Kun porukasta löytyy useita samanhenkisiä, helposti innostuvia tyyppejä, keksimme yhdessä milloin mitäkin aktiviteettia.

Kontaktiverkosto luo mahdollisuuksia
Työhuonetoverien lisäksi Roihuvaara tutustui nopeasti moniin muihinkin Werstaan vuokralaisiin. Hän sanoo, että yksi Werstaan parhaista puolista on juuri laajan kontaktiverkoston muodostuminen – näin eri alojen asiantuntijat ryhtyvät luontevasti tekemään yhteisiä projekteja tai ystävystyvät.

Juuri tällaisesta luontevasta tutustumisesta sai alkunsa toinen Roihuvaaran nykyisistä töistä: hän tarjoaa nykyisin viestintäosaamistaan ohjelmistoyhtiö Weasel Softwarelle. Kovassa kasvussa oleva it-yritys huomasi kaipaavansa sisällöntuotannon tekijää – joten luontevaa oli kysyä ensin tutulta tyypiltä.

Yksi Werstaan parhaista puolista on juuri laajan kontaktiverkoston muodostuminen.

– Lisätyö oli helppo ottaa vastaan, kun firma oli tuttu ja sijaitsee niin kätevällä etäisyydellä – työmatkoihin ei kulu ylimääräistä aikaa! It-skene on myös aina ollut lähellä sydäntäni, joten on ollut todella kiinnostavaa päästä viestimään siihen liittyvistä projekteista.

Roihuvaara kannustaakin kaikkia Werstaan jäseniä tutustumaan toisiinsa ennakkoluulottomasti.

– Yhteisiin tapahtumiin kannattaa ehdottomasti tulla kurkistamaan, minkälaista porukkaa siellä on liikkeellä. Rohkeasti vaan pitchaamaan omaa osaamista ja ideaa!