Devikoneen Ari Salonen ja Jussi Alare ovat asettuneet mainiosti toimistoonsa Werstaan Paratiisi-osaan.
Järjestelmäintegraatioyritys Devikoneen ensimmäinen toimisto sijaitsee ElectroCityn Werstaan neljännen kerroksen Paratiisi-osassa. Pari vuotta sitten perustettu IT-alan yritys päätti perustaa tukikohdan siihen asti kotitoimistossa työskennelleille työntekijöilleen. Miten ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet toimistolla?
Hei! Keitä olette ja mitä teette Werstaassa?
Olemme Devikoneen perustat ja yrittäjät Ari Salonen ja Jussi Alare. Devikoneen hallituksen puheenjohtajana ja kolmantena perustajayrittäjänä toimii Tuomas Palenius. Tuomaksella ja Arilla on yli 10 vuoden kokemus integraatioliiketoiminnasta, ja jo sieltä heidän aiemmasta yhteistyöstään on saanut kipinänsä myös Devikoneen tarina. Minulla puolestaan on kokemusta vaativasta ohjelmistomyynnistä ja myynnin johtamisesta, ja kun Devikoneen perustamisneuvotteluissa palaset loksahtivat paikoilleen, hyppäsin äärimmäisen innostuneena Devikoneen matkaan, Alare kertoo.
Kertokaa hieman lisää, miten siis käytännössä autatte asiakkaitanne?
Nykyään yrityksillä, niin isoilla kuin pienemmilläkin, on lukuisia eri järjestelmiä käytössä, vaikkapa nyt esimerkkinä omat järjestelmät talous- ja HR-osastoilla. Meidän tehtävämme on saada järjestelmät juttelemaan keskenään, esimerkiksi kun halutaan yhdistää työajanseuranta ja palkanmaksu. Luomme myös yhtenäisyyden integraatioarkkitehtuuriin, jotta koko järjestelmäkokonaisuus on hallinnassa ja mukautuu joustavasti jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin. Integraatiot yhdistettynä mikropalveluihin ja tekoälyyn automatisoivat tehokkaasti prosesseja, ja näin vapauttavat ihmisten työaikaa muihin tehtäviin ja pystymme nostamaan myös näiden avulla asiakkaan kokonaisuuden kokonaan uudelle tasolle, selittää Salonen.
Työskentelemme monenlaisten ja kokoisten yritysten kanssa. On helppoa kuvitella, kuinka paljon esimerkiksi pääkaupunkimme Helsingin yli miljardin vuosiliikevaihdon toteuttaminen vaatii erilaisia järjestelmiä, ja miten paljon pystymme auttamaan osaamisellamme tämän tyyppistä toimijaa. Yrityksen koolla ei kuitenkaan ole meille suurta merkitystä, oikeastaan vain integroitavan datan tarve on meille merkityksellinen muuttuja ja pystymme tuottamaan rahanarvoista lisäarvoa kyllä hyvin monenlaisille yrityksille, Alare jatkaa.
Millainen yrittäjäpolkunne on?
Devikone perustettiin aprillipäivänä 1.4.2021, kun koronapandemia oli vielä meneillään. Oman yrityksen perustamista oli jo suunniteltu pitkään, ja vihdoin tuo kevät tuntui oikealta ajankohdalta. Meillä oli aika tarkka visio, miten yritystä lähdettäisiin viemään eteenpäin, ja tähän asti visio on pitänyt hyvin ja suunnitelmat ovat toteutuneet hienosti, kiittelee Salonen.
Devikoneelle työnantajana on ollut alusta asti tärkeää, että haluamme pitää hyvää huolta työntekijöistämme.
Millainen tiimi teillä on?
Meitä on yhteensä 11 henkilöä. Itse työskentelen myynnin tehtävissä, ja käytännössä kaikki muut ovat koodareita, myös toimitusjohtaja Salonen ehtii ja haluaa koodata aika ajoin. Suurin osa meistä asuu Turun seudulla, mutta osa tiimistä työskentelee myös Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa asti, kertoo Alare.
Devikoneelle työnantajana on ollut alusta asti tärkeää, että haluamme pitää hyvää huolta työntekijöistämme. Työntekijöiden arvostus ja töissä viihtyvyys on kaiken ytimessä, ja tässä meillä on hyvät työhyvinvoinnin palvelut tukena, jatkaa Salonen.
Läsnä, etänä vai hybridityö?
Hybridi on tätä päivää – sekä kotitoimistolle että omalle toimistotilalle on omat hyötynsä, molemmat sanovat.
Miten päädyitte meille Werstaaseen? Oliko Tiedepuiston alue teille tuttu ennalta?
Työskentelimme aluksi kotitoimistoissa reilun vuoden, kunnes sitten työntekijät alkoivat kysellä, saataisiinko järjestymään yhteinen toimistotila. Kun aloimme etsimään toimistotilaa, niin kartoitimme myös muita vaihtoehtoja. Tulimme tutustumaan paikkaan vuokrauksesta vastaavan Katri Pyölin kanssa, ja kävi niin hyvin, että silloin oli meille sopiva huone vapaana. Olemme olleet tyytyväisiä valintaan! Oma huone takaa työskentelyrauhan, ja tarvittaessa pääsen myyntineuvotteluihin pienempiin neukkareihin. Toimistomme viereistä puhelinkoppia käytän myös ahkerasti, Alare kehuu.
Täällä ei tarvitse huolehtia kuin omasta tekemisestään: toimiston siivous, kahvit ja tarvittaessa isommat neuvottelutilat ovat tässä aivan vieressä ja hyvin saatavilla. Olemme molemmat opiskelleet ja olleet alueella aiemmin töissä, joten oli kyllä nostalginen fiilis, kun jälleen tulimme tänne. Paljon on tapahtunut jo ihan muutaman vuodenkin aikana, Salonen jatkaa.
Miten pidätte huolta jaksamisestanne?
Vaikka työ onkin hyvin mielekästä ja yrittäjillä on paljon pelissä, niin työstä täytyy osata myös irrottautua. Pyrimme kuntoilemaan työn vastapainoksi, ja alun perin tutustuimmekin lastemme sählyharrastuksen parissa, joten kaikenlainen pelailu on lähellä sydäntä. Meillä on töissä periaatteena, että kävelemme aina portaat tänne neljänteen kerrokseen. Myös arjen pienillä teoilla on merkitystä, kertoo Salonen.
Olen pyöräillyt alkusyksyn töihin säännöllisesti, ja Werstaan pukuhuonetilat ovat tosi toimivat työmatkapyöräilijöille. Suunnitelmissa on vielä kokeilla infrapunasaunaa. Meillä on tiimiläisillä käytössä HeiaHeia-sovellus, johon merkitään kaikenlaiset kuntoilusuoritukset, ja toisten tekeminen kannustaa kyllä muitakin liikkumaan. Perhe ja täysin toimistotyöstä poikkeavien harrastusten toteuttaminen ovat myös itselleni tärkeitä ja antavat aivoille tärkeää ja kaivattua lepoa työasioista, kertoo Alare.
Mikä on parasta työssänne ja yrittäjyydessä?
Se, että pääsee tekemään juuri itselle mielekkäitä asioita. Myös se on tärkeää, että pystyy työllistämään muita. Omassa yritystoiminnassa on tietenkin paljon pelissä, joten omilla valinnoilla on paljon merkitystä, kuuluu molempien mielipide.
Mitä kuuluu Devikoneen vuoteen 2023?
Yritys on kasvanut hienosti, ja jatkossa pyrimme seuraavalle tasolle kumppanoitumalla entistäkin vahvemmin strategisesti tärkeiden kumppaneiden kanssa. Kasvua on tarkoitus jatkaa myös tulevana vuotena kovalla vauhdilla, ja haluamme saavuttaa merkittävän roolin kotimaisella it-kentällä. Lopullisena tavoitteena siintää paikka johtavana kotimaisena integraatiotalona ja ensi vuonna otetaan toivottavasti taas isoja harppauksia kohti tätä päämäärää, Salonen päättää.
Kiitos haastattelusta ja menestystä kasvuun!
Lue myös:
Aikolon tuntee muovien maailman
Eero Vesterinen haluaa selvittää mikrobien salaisuuden
Werstas ja Crazy Town yhteistyöhön