EN
01.11. 2022

Aikolonin myyntipäälliköiden Alex Vainion ja Stina Puolakanahon toimisto sijaitsee ElectroCityn Werstaan Jääkaudessa.

Aikolon Oy tuntee muovien maailman

Muovialan yrityksen Aikolon Oy:n Turun toimisto on sijainnut Werstaassa kolme vuotta. Turussa työskentelevät aluemyyntipäälliköt Stina Puolakanaho ja Alex Vainio. Miten he ovat kotiutuneet Werstaan yhteisöllisiin tiloihin? Entä millaisissa yllättävissäkin tuotteissa yrityksen muovimateriaaleja käytetään?

Aikolon on muovien asiantuntijayritys laajalla skaalalla, sillä monella teollisuuden alalla käytetään Aikolonin tuotteita. Yritys tarjoaa monipuolisia muovien työstöpalveluita sekä laajaa muovimateriaalien valikoimaa maailman johtavilta valmistajilta.

– Aikolon on perheyritys, jonka Hahtosten perhe perusti Oulussa jo 30 vuotta sitten. Myyntitoimistoja on muutama ympäri Suomen, kun taas tuotanto on keskittynyt Vantaalle ja Ouluun. Oulun tuotantolaitos on automatisoitu, ja Vantaalla tuotteita tehdään enemmän yksilöllisesti käsityönä. Käytännössä kaikki tuotteet on tehty räätälöidysti juuri asiakkaiden tarpeisiin, Puolakanaho kertoo.

Kotitoimistolta yhteisölliseen työtilaan

Puolakanaho tuli Aikolonille reilu kolme vuotta sitten, ja aluksi hän työskenteli kotitoimistolla. Jonkin ajan kuluttua toimistotilan haku oli ajankohtaista, ja lopulta Werstas valikoitui sopivaksi paikaksi, vaikka muihinkin työtiloihin käytiin tutustumassa. Vainio aloitti Aikolonilla noin vuosi sitten ja on alusta asti päässyt työskentelemään Werstaan tiloissa. Puolakanaho hoitaa Etelä-Suomen asiakkuuksia, kun taas Vainion vastuulla on Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Satakunnan asiakkuudet. Molemmilla on myös jonkin verran kansainvälisiä asiakkaita.

– Meillä molemmilla on täällä Werstaassa oma toimistohuone. Se on kätevää, sillä puhumme paljon puhelimessa ja olemme videoneuvotteluissa. Huoneet ovat onneksi lähellä toisiaan, joten työkaverin luokse on helppo mennä piipahtamaan, sanoo Vainio.

Muovi lasin haastajana 

Perinteisempien koneistustöiden lisäksi Aikolonilla on käynnistynyt iso investointi eli uusi tuotantolaitos Oulussa. Se keskittyy muovinpinnoitukseen, ja uusi tuote kulkee Aikon-brändin nimellä. Aikon on keskittynyt ikkunoihin, sillä kirkkaita muoveja pystyy pinnoittamaan, mikä toimii esimerkiksi vaihtoehtona lasille.

– Esimerkiksi metsäkoneita valmistava Ponsse on yksi asiakkaamme, ja heille toimitamme juuri koneiden hyttilasituksia, jotka ovatkin oikeasti muovia. Erikoisajoneuvojen hyteissä on historiassa käytetty usein lasia, mutta polykarbonaatin laminointi ja kovapinnoitus luovat lasille todellisen haastajan. Usein erikoiskohteisiin haetaan laminoituja ratkaisuja kestävyyden ja turvallisuusvaatimuksien noustessa. Aikonin kädenjälki näkyy myös useissa jääkiekkokaukaloissa ja Planmedin sairaalalaitteiden komponenteissa, jatkaa Puolakanaho.

Valttina sijainti ja vaivattomat palvelut

Sekä Puolakanaho että Vainio ovat tyytyväisiä Werstaan tiloihin ja palveluihin. Sijainti Tiedepuistossa hyvien liikenneyhteyksien varrella mahdollistaa nopeatkin lähtemiset työmatkoille, joita myyntipäälliköillä on säännöllisesti. 

– Oma toimisto takaa oman työrauhan, ja tauoilla voi tavata muita täällä työskenteleviä työkahvilassa. Työ on itsenäistä, mutta tukea on saatavilla helposti ja on hienoa, että saimme molemmat oman työhuoneen täältä samalta Jääkauden puolelta. Varaamme myös neuvottelutiloja silloin tällöin, ja se on helppoa sovelluksella. Myös lounaspaikkoja on mukavasti ja eniten käymme tässä alakerrassa ElectroCityn Maunossa. Vielä emme ole päässeet käymään Werstaan tapahtumissa aikataulujen vuoksi, mutta odotamme kovasti tulevia tapahtumia ja kohtaamisia, Puolakanaho ja Vainio päättävät.  

Lue myös:
Eero Vesterinen haluaa selvittää mikrobien salaisuuden
Kiinteistösijoittamisen ammattilainen Akseli Koskela
Samuli Tuomikoski perusti omannäköisen lakiyriyrityksen