EN
22.06. 2022

Samuli Tuomikoski tavattiin Tiedepuiston afterworkilla ElectroCityn Circuksessa.

Samuli Tuomikoski perusti omannäköisen lakipalveluyrityksen

Werstaan tiloihin on muuttanut jälleen uusia yrityksiä kevään aikana. Eräs niistä on lakipalvelutoimisto Tuomikoski Legal, jonka perustaja Samuli Tuomikoski päätti ryhtyä yrittäjäksi isossa lakitoimistossa vietettyjen vuosien jälkeen. Miten uusi yritystoiminta on alkanut? Entä mitkä seikat painoivat juuri Werstaan coworking-tilan eduksi?

Kuka olet ja missä työskentelet? 
Olen Samuli Tuomikoski ja työskentelen juristina. Minulla on oma lakitoimisto Tuomikoski Legal, joka on perustettu tänä keväänä. Aiemmin toimin isossa lakitoimistossa ja kehitin ja kasvatin sen toimintaa. Aloitin Werstaan tiloissa huhtikuun alussa, eli olen aika tuore werstaslainen!
 
Miten päädyit juuri Werstaaseen? 
Kun perustin oman yrityksen, halusin löytää omiin tarpeisiin parhaiten toimivat tilat. Yksi tärkeimmistä seikoista olikin Werstaan joustavuus - täällä on mahdollista kasvattaa toimintaa, ja myös mahdollisuus verkostoitumiseen sekä täällä järjestettävät tapahtumat houkuttelivat tänne. 
 
Missä toimistosi sijaitsee? 
Toimistoni on ElectroCityn viidennen kerroksen sisäänkäynnin lähellä. Kohtaan asiakkaita enimmäkseen verkossa etätapaamisissa, ja joskus tapaan heitä myös toimistolla paikan päällä. Joissain neuvotteluissa on kyllä parasta istua saman pöydän ääreen ja puhua asiat selviksi kasvotusten. Se on vähän yllättänyt, miten iso osa asiakkaita toivoo yhä videotapaamisia myös näin pandemian jälkeen. 
 
Kerro vähän lisää työstäsi, millaisia toimeksiantoja hoidat? 
Hoidan pk-yritysten ja yksityishenkilöiden asioita. Teen konsultatiivista yritysjuridiikkaa, hoidan sopimus- ja työoikeusasioita ja esimerkiksi yritysjärjestelyjä. Tyypillinen asiakkaani on varsinaissuomalainen pk-yritys. Hoidan toimeksiantoja niin yksinyrittäjille kuin useita satoja työllistäville yrityksille, eli laajalla skaalalla mennään.

Toimeksiantoihin liittyy aina tavalla tai toisella raha, oli kyseessä sitten työsuoritus, urakka tms. Oikeudenkäyntejä tulee onneksi aika harvoin, sillä suurin osa riidoista pystytään sopimaan. Tässä asiassa on nähtävillä selkeä muutos, sillä vielä kymmenen vuotta sitten melkein kaikki riidat päätyivät oikeuteen. Asioiden luonne on muuttunut, ja onneksi nykyään asioita sovitaan todella paljon.
 
Työskenteletkö mieluiten läsnä, etänä vai hybridinä? 
Tykkään pitää työt työpaikalla ja kotiasiat kotona, eli olen käytännössä päivittäin toimistolla. Werstaaseen pääsee omalla kulkulätkällä kätevästi myös toimistoaikojen ulkopuolella, mitä olenkin hyödyntänyt.

Sellaiset hetket jäävät mieleen, kun asiakkaasta näkyy aito tyytyväisyys lopputulokseen.

Mikä on parasta työssäsi ja yrittäjyydessä? 
Olen itse oma pomoni, eli yrittäjän vapauden lisäksi olen vastuussa kaikesta tekemisestä. Käynnistin yritystoiminnan yksin, mutta ajatuksena on jossain vaiheessa laajentaa toimintaa ja rekrytoida lisää ihmisiä. Halusin kuitenkin aloittaa yksin ja tehdä tästä itseni näköisen yrityksen. Sellaiset hetket jäävät mieleen, kun asiakkaasta näkyy aito tyytyväisyys lopputulokseen. Täytyy muistaa, että kaikki jutut ei ole voitettavissa, vaan on tärkeää pyrkiä kaikkien kannalta parhaimpaan mahdolliseen lopputulokseen.

Paras neuvo onkin, että suosittelen kääntymistä juristin puoleen jo etukäteen, jos vain joku asia mietityttää. Suurin osa asiakkaista ottaa yhteyttä vasta sitten, kun vahinko on jo tapahtunut, ja silloin kustannukset ovat korkeammat.  
 
Lounasravintola vai omat eväät? 
Tykkään käydä ulkona lounaalla, lähteä työhuoneesta pois ja nähdä muitakin ihmisiä. Tutuksi ovat tulleet mm. Maunot, Bistro Elli ja Meet&Bite. Alueella on paljon tarjontaa, kun korkeakoulujen ravintoloitakin on useita. 
 
Miten huolehdit omasta jaksamisestasi? 
Näin yrittäjänä on erityisen tärkeää muistaa pitää itsestään huolta, jotta tasapaino säilyy työn ja vapaan välillä. Pyrin löytämään päivittäin aikaa liikunnalle: käyn salilla, lenkillä ja näin kesällä tykkään golfata. 
 
Kuvaile itseäsi tai osaamistasi? 
Töissä olen aika vaativa itseäni ja muita kohtaan - en päästä ketään helpolla, sillä haluan tehdä asiat hyvin. Olen tavoitteellinen ja teen työni huolellisesti. 
 
Oletko jo käynyt Tiedepuiston tapahtumissa? 
Kyllä, ja on hienoa että täällä järjestetään erilaisia tapahtumia, mikä on erityisen tärkeää uudelle yrittäjälle. Osallistuin Tiedepuiston after work -iltaan ja kevään aikana kävin parissa Tiedepuiston treeneissä. Ne ovat todella hyvä keino tavata muita alueen ihmisiä ja saada liikuntaa muuten kiireiseen arkeen. Olen myös tutustunut muutamiin saman kerroksen werstaslaisiin. Täällä on paljon eri alojen yrityksiä, jotka voivat auttaa toinen toisiaan. Parhaassa tapauksessa apu voi löytyä naapuritoimistosta, eikä tarvitse alkaa selvittää toimijoita mistään kauempaa. 
 
Mitä kesäsuunnitelmia sinulla on? 
Töitä ja lomailua sopivassa suhteessa! Toivon aurinkoisia kesäpäiviä, jotta pääsen golfkentille ja ajamaan ja uudella moottoripyörälläni. 
 
Seuraatko urheilua? Onko joku paikallinen joukkue ja laji lähellä sydäntä? 
Seuraan urheilua aika laajasti, ja täällä Turussa eniten kiinnostaa TPS.
 
Kenet haluaisit haastaa seuraavaksi mukaan juttusarjaan?
Haastan mukaan toisia uusia werstaslaisia! Tämä on rento tapa esittäytyä ja tulla tutuiksi.

Kiitos juttuhetkestä Samuli ja hyvää kesää!

Lue myös:
Katri Pyöli vastaamaan Werstaan vuokrauksesta
Tiedepuiston afterwork täytti Circuksen
Miksi kannattaa panostaa digitaaliseen markkinointiin, Sanna Halttunen-Välimaa?