EN
30.05. 2022

Sanna Halttunen-Välimaa kuvattiin DataCityn sisäpihalla, Vierailukeskus Joen portaissa.

Miksi kannattaa panostaa digitaaliseen markkinointiin, Sanna Halttunen-Välimaa?

Satumetsän Werstaaseen DataCityyn muutti maaliskuussa digimarkkinoinnin ja analytiikan asiantuntijayritys Quru Oy. Werstaan coworking-maailma oli yritykselle tuttu jo entuudestaan, sillä sen toimisto sijaitsi aiemmin ElectroCityn Werstaassa. Miten Quru on viihtynyt Satumetsässä, yrityksen uusmyynnin ja markkinoinnin johtaja Sanna Halttunen-Välimaa?

Kuka olet ja missä Werstaan yrityksessä työskentelet?
Olen Sanna Halttunen-Välimaa ja työskentelen uusmyynnin ja markkinoinnin johtajana Qurulla. Quru on yritysten digimarkkinoinnin ja analytiikan kumppani: autamme asiakkaitamme hyödyntämään dataa paremman asiakaskokemuksen luomisessa sekä liiketoiminnan kehittämisessä ja kasvattamisessa. Teen myös jonkin verran asiantuntijapuheenvuoroja, ja pääsin juuri ääneen Qurun omassa webinaarisarjassa, mikä löytyy myös verkkosivultamme.

Millainen tiimi teillä on?
Meillä on vajaa 30 hengen tiimi niin digitaalisen markkinoinnin kuin datan osaajia. Turun toimistolta meitä löytyy tällä hetkellä seitsemän henkilöä.

Missä toimistonne sijaitsee?
Olemme DataCityn Werstaan Satumetsässä, tänne muutimme huhtikuun alussa. Werstaan coworking-maailma oli jo tuttu, sillä tätä ennen meillä oli toimistohuone ElectroCityn Werstaassa. Nykyinen toimisto tuntu oikein mukavalta, ja työkaverien näkemistä ja kuulumisten vaihtamista on jo kaivattu. Neukkarit ovat saatavilla tarvittaessa, yhteiskeittiö kahvikoneineen toimii ja puhelinkoppeihin pääsee puhumaan luottamuksellisempia puheluita. Sijainti Kupittaan aseman kupeessa on toimiva, näin pääsemme helposti junalla Helsingin-toimistolle ja Helsingin väki tänne meille.  

Mitä kuuluu päivittäiseen arkeesi?
Työpäiväni ovat todella erilaisia – onneksi! Päivittäisessä arjessani autan asiakkaitamme pohtimaan, miten saada paras tulos aikaan digitaalisissa kanavissa sekä johdan uusmyyntiä ja markkinointia siten, että myynti ja markkinointi kulkevat käsi kädessä. Työhöni kuuluu strategista suunnittelua, mutta myös paljon hands on -tekemistä, palavereja, keskusteluja, workshopeja, tarjouksia ja kirjoittamista.

Läsnä,- etä- vai hybridityö?
Hybridi toimii parhaiten. Nyt on mukavaa vähitellen palata toimistolle, kun takana on pitkä etätyökausi. Qurulla on toimistot Helsingissä ja Turussa, ja vähintään aina tiistaisin pyrimme kaikki olemaan toimistolla, sillä meillä on tarjolla yhteinen aamiaishetki kollegoiden kanssa.  

Miksi yritysten tulisi panostaa digitaaliseen markkinointiin?
Osa yrityksistä osaa tämän jo hyvin, ja tulokset puhuvat puolestaan. Osa ei ole vielä ymmärtänyt sen tärkeyttä ja hyötyä, sillä uusi asia voidaan kokea raskaaksi ja kalliiksi. Miksi panostaa digitaaliseen markkinointiin, kun ilmankin on pärjätty? Usein tarvitaan vain yksi henkilö yrityksessä, joka on innostunut muutoksesta ja johdattelee toisetkin mukaan. Digitaalinen markkinointi tuo selkeää hyötyä ja lisärvoja, mitkä näkyvät suoraan yritysten liiketoiminnan kasvussa. Palveluitamme ovat digitaalisen transformaation ja strategian konsultointi, performance- ja inbound-markkinointi sekä analytiikka ja data science. Autamme myös mm. evästehallinnan kysymyksissä. Sloganimme tiivistää oleellisen: Better business in digital channels.

Minulla on pitkä kokemus myynnistä ja markkinoinnista – työni suola on niiden yhdistäminen.

Millaisia asiakkaita teillä on? 
Paljon on verkkokauppoja, jotka liittyvät suoraan kuluttajaliiketoimintaan. Yhä enemmän myös b-2-b -yritykset löytävät palveluidemme pariin. Asiakkaamme ovat keskisuuria ja isompia yrityksiä, myös pörssiyhtiöitä, niitä jotka investoivat kasvuun. Quru toimii Suomessa, mutta asiakkaanamme on myös suomalaisia yrityksiä, jotka toimivat ulkomailla, ja täällä Suomessa autamme paikallisesti kansainvälisiä yrityksiä. Lisäksi yksi tyypillinen asiakasryhmä ovat Saas-yritykset.

Kuvaile itseäsi ja osaamistasi?
Minulla on pitkä kokemus myynnistä ja markkinoinnista – työni suola on niiden yhdistäminen. Tykkään työn dynaamisuudesta: aina tapahtuu paljon ja on monta rautaa tulessa!

Lounas ravintolassa vai omat eväät?
Minusta on mukava käydä lounaalla ravintoloissa, täällä Tiedepuiston alueella on monipuolinen tarjonta.  

Suosikkipaikkasi Werstaassa tai Tiedepuiston alueella?
Alue on minusta kokonaisuutena kiva. Lounaspaikoista suosikkini on ehkäpä Elli. 

Miten huolehdit jaksamisestasi?
Urheilu on hyvää vastapainoa työlle: äyn salilla ja juoksemassa. Luen kirjaa aina ennen nukkumaanmenoa, parhaiten rentoudun dekkareiden parissa.  

Urheiluseura jota kannatat?
Liedon Pallo! Poikani pelaa siellä jalkapalloa.   

Mitä odotat tulevalta kesältä?
Aurinkoa, matkustamista, perheen ja ystävien seuraa. 

Haluaisitko haastaa toisen Werstaan yrityksen mukaan?
Haastan mukaan Awaken.ai:n.

Kiitos haastattelusta Sanna ja aurinkoa kesäpäiviin!