EN
08.06. 2023

Alfamen Kimmo Kavander ja Niko Rinta kehuvat yrityksen välitöntä työkulttuuria.

Ohjelmistokehitystä oikealla asenteella – Alfamen salaisuus on hakkeruus

Ohjelmistoyritys Alfamen toimisto sijaitsee ElectroCityn Werstaan jääkausi-osassa. Kun Turun toimistoa perustettiin, valinta oli kaupungin suurin coworking-tila helppoutensa ansiosta. Miten Alfamen henkilökuntaa huomioidaan ja osallistetaan työpaikalla? Entä mitä hakkeruus tarkoittaa yrityksen työkulttuurissa?

Turun toimistoa luotsaa myyntijohtaja Kimmo Kavander, jolla on vuosien taustaa ja kokemusta operaattori- ja ict-aloilta. Kavander johtaa Alfamen myynti- ja markkinointitiimiä, jonka tehtävänä on vahvistaa yrityksen markkina-asemaa sekä yrityspuolella että julkishallinnossa. 

– Tulin mukaan Alfamelle elokuussa 2022, jolloin lähti myös ajatus perustaa toimisto Turkuun. Werstaaseen oli helppo tulla: koen että täällä olemme oikeassa paikassa Turun yrityselämän keskuksessa, Kavander kertoo. 

Alfamen ydintekemistä on ohjelmistokehitys sekä siihen kytkeytyvä automaatio ja tiedonkulun parantaminen yritysten liiketoiminnassa ja sen erilaisissa prosesseissa. Alfamella on vahva jalansija julkishallinnon liiketoiminnassa, hyvänä esimerkkinä näistä asiakkuuksista on Keha eli ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus. Isot yhtiöt kuten Ponsse ja Canon ovat myös Alfamen asiakkaina. 

Hakkeruus punaisena lankana 

Ohjelmistoyrityksissä on avoin toimintakulttuuri, jossa parhaimmillaan syntyy ihan uusia kumppanuuksia ja yhteistöitä: kilpailijayritykset nähdään rohkeasti myös uusien avauksien mahdollistajana. Alfamen taustalla vaikuttavat hakkeruus ja yrityksen arvot: niistä puhutaan paljon asiakkaille, jotka arvostavat avoimuutta, ja sitä kautta syntyy luottamus asiakkuussuhteeseen. 

– Alfamella on takana brändiuudistus, jonka jalkauttamisen parissa töitä riittää. Lähdimme rohkeasti kertomaan, mitä Alfamen kaiken tekemisen taustalla oleva hakkeruus tarkoittaa ja miten se näkyy yrityksen toiminnassa niin sisäisesti kuin myös asiakkaiden suuntaan. Markkinoinnin pitää pystyä aidosti auttamaan myyntiä, Alfamella markkinointi- ja viestintäpäällikkö Niko Rinta sanoo. 

Hakkeruus on itsensä kehittämistä ja uuden oppimista, ja tähän panostetaankin suuresti Alfamella.

– Meillä hakkeruus on työkulttuurissa eteenpäin vievä positiivinen voima. Hakkeruus on itsensä kehittämistä ja uuden oppimista, ja tähän panostetaankin suuresti Alfamella, kehuu Kavander. 

Opi uutta ja kerro se muillekin 

Alfamen henkilökuntaa kannustetaan kouluttautumaan ja kertomaan oppimisestaan muillekin. Työntekijät käyttävät hyvin tätä mahdollisuutta, sillä heille se on mielekästä toimintaa. Työtä tehdään yhdessä, ja kaiken ytimessä on yhdessä eteenpäin meneminen ja voittaminen. Virheitä ei kannata pelätä, sillä niistäkin opitaan. Alfamella panostetaan huolella perehdytykseen sekä siihen, ja miten ihmiset otetaan työyhteisössä vastaan. 

– Meillä itsensä kehittämisestä saa bonusta, esimerkiksi kun opiskelet tai kehität itseäsi, sitä kautta opit uutta ja kerrot sen kollegoille. Tämä toimintatapa on melko poikkeuksellista, ja olemme siitä ylpeitä. Sitä kautta syntyy myös yhteisöllisyyttä, ja ihmiset saavat tärkeää esiintymiskokemusta. Työkulttuuriimme kuuluu myös henkilöstön yhteiset kehukahvit: kaikki saavat itse kiittää työkavereita hyvästä työstä, Kavander kertoo. 

Tapahtumia ja yhteisöllisyyttä 

Werstaassa on valmis työympäristö palveluineen, mikä oli myös Alfamen perusteena toimiston sijainnin valinnassa. Yrityksille on tärkeää, että itse saa keskittyä vain omaan ydintekemiseen, kun mm. siivous, verkkoyhteydet, kahvit ja teet kuuluvat palvelupakettiin. Lisäksi coworking-työympäristö tarjoaa hyvät puitteet yhteisöllisyydelle, ja alueella järjestetään sitä tulevia tapahtumia. 

– Kun avasimme Werstaan toimiston, eräs saman alan toimija tällä alueella otti yhteyttä, ja kävimme lounaalla vaihtamassa kuulumisia. Täältä löytää aina seuraa kahvitauolle ja kuka tietää, vaikka tulevaisuudessa saisimme täältä alueelta myös uusia liikekumppaneita, Kavander päättää.

Lue myös:
Veritas Stadionilla pelataan jälleen - varaa oma aitiokertasi
Mikko Mentulalle kääntäminen on kieltä ja teknologiaa
Meklaripaja menestyy Werstaassa