EN
19.04. 2022

Moitelen Swathi Guggilam ja Kalyan Pasumarthy tavattiin Werstaan Paratiisissa.

Moitele tarjoaa puhelinpalveluita ympäri maailmaa

Bioteknologian tutkijat Swathi Guggilam ja Kalyan Pasumarthy tekivät työurallaan suunnanmuutoksen, ja toimivat nyt täyspäiväisinä yrittäjinä Moitelessä. Yritys tarjoaa puhelinpilvipalveluja yrityskäyttöön ympäri maailmaa. Millainen on ollut Moitelen matka tähän asti?

Keitä olette ja missä Werstaan yrityksessä työskentelette?
Olemme Kalyan Pasumarthy ja Swathi Guggilam ja edustamme Moitele-yritystä. Yrityksemme nimi on virallisesti Shri Services, mutta nyt brändinimeksi on vakiintunut Moitele.

Mitä työhönne kuuluu?
Tarjoamme puhelinpilvipalveluja yrityskäyttöön. Tähän sisältyvät kansanväliset soitto- ja vastaajapalvelut sekä yrityksille, puhelinpalvelukeskuksille sekä monikanavaisille asiakaspalveluyksiköille. Käytännössä siis autamme yrityksiä ja niiden asiakaspalveluita integroiduilla puhelinpalveluilla. Toistaiseksi kaikki asiakkaamme toimivat Suomen ulkopuolella. Päämarkkina-alueemme on Intiassa, sillä siellä on eniten maailmassa yritysten tukitoimintoja. Olemme yhteydessä asiakkaisiin puhelimitse ja verkossa. Ensimmäisen asiakkaan tapasin kasvokkain vasta kolmen vuoden jälkeen, kertoo Kalyan.

Miten olette päätyneet Moitelelle?
Swathi: Ennen Moiteleä työskentelin Turun yliopistolla bioteknologian tutkijana. Jossain vaiheessa heräsi ajatus, että haluaisin tehdä jotain muuta. Jostain heräsi ajatus yrittäjyydestä, ja sitten löysinkin itseni täältä Werstaasta! Olen huomannut, että yrittäjänä verkostoituminen on tosi tärkeää, ja matkan varrella oppii koko ajan uutta. On ollut hienoa huomata, että tarvittaessa saa tukea ja sparrausta toisilta yrittäjiltä.

Kalyan: Työskelin myös BioCityssä erikoistutkijana, ja samoin kuin Swathi, myös minulla oli ajatuksena kokeilla jotakin muuta alaa. Jos ei kokeilla nyt, ei milloinkaan tule oikeaa aikaa! BioCityn aulapalvelussa oli esillä Werstaan esitteitä, joten sieltä selvisi, että tällainen työtila on olemassa ja vielä sijaitsee lähellä kotiamme. Werstaan mobiilijäsenyys vaikutti hyvältä tavalta kokeilla uutta, sillä se ei vaadi pitkiä sopimuksia ja pois pääsisi nopeasti. Nyt olemme viihtyneet täällä jo viisi vuotta.

Missä toimistonne sijaitsee?
Meillä on toimisto ElectroCityn Werstaassa 5. kerroksessa. Aluksi Swathilla oli mobiilijäsenyys, ja toiminnan laajentuessa päätimme vuokrata toimistohuoneen. Ensin perustettiin toiminimi, jotta pääsimme alkuun. Pääsimme mukaan SparkUpin kiihdytysohjelmaan, jonka mentoreilta saimme hyvää palautetta, ja se rohkaisi jatkamaan yrittäjyyttä. Aika pian huomasimme, että toiminimi ei ole paras vaihto yritystoiminnalle, joka tavoittelee kasvua ja kansainvälisyyttä, joten yritysmuoto vaihtui osakeyhtiöön.

Millainen tiimi teillä on? Työskentelimme pitkään kahdestaan. Viime vuonna palkkasimme työntekijän, joka työskentelee Tampereelta käsin.

Läsnä-, etä- vai hybridityö?
Pääsääntöisesti olemme paikan päällä toimistolla. Tykkäämme, että työ- ja kotiasiat pysyvät erillään. Täällä Werstaan tiloissa on ollut helppoa ja turvallista olla myös pandemia-aikana, kun tarvittaessa pääsee oman huoneen rauhaan. Siisteys ja terveysturvallisuus on täällä hyvällä tasolla.

Oletteko tutustuneet toisiin werstaslaisiin?
Tiedämme parhaiten toimistonaapurimme, ja aina tervehdimme uusiakin werstaslaisia.

Jokaisella Werstaan tilalla on oma fiiliksensä, ja töitä voi mennä tekemään sinne, jossa parhaiten viihtyy.

Mistä yrityksen nimi tulee? Tele-sana on kuvaava puhelinpalvelualla, ja moi sopii hyvin suomalaisille. Nimeä mietittiin aikoinaan tarkkaan, ja olemme edelleen siihen tyytyväisiä.

Suosikkipaikkanne Werstaassa tai Tiedepuiston alueella?
Se riippuu päivästä ja fiiliksestä! Työmpäristöllä on vaikutusta - jokaisella Werstaan tilalla on oma fiiliksensä, ja töitä voi mennä tekemään sinne, jossa parhaiten viihtyy. Kun aikoinaan tulimme Suomeen, tulimme juuri tänne Tiedepuistoon töihin, joten se on meille tutuin alue Turussa!

Lounasravintola vai omat eväät?
Tykkäämme käydä alueen ravintoloissa, esimerkiksi Maunossa, VG Wokissa ja China Jadessa.

Parasta yrittäjyydessä?
Vastuu ja vapaus! Saamme itse päättää aikatauluistamme ja teemme töitä joustavasti yhdistäen työt lapsiperheen arkeen.

Mitä kuuluu Moitelen tulevaisuuteen?
Haluamme tottakai kasvattaa liiketoimintaa ja rekrytoida 1–2 työntekijää lähitulevaisuudessa. Tavoitteenamme on saada myös suomalaisia asiakkaita, ja lisäksi tuotekehitystyö jatkuu.

Kiitos haastattelusta ja työn iloa kevääseen!

Briefly in English: Swathi Guggilam and Kalyan Pasumarthy decided to turn their university researcer careers into something completely different and started working in telecommunications business. Soon, Moitele was founded and they rented an office in Werstas. Entrepreneurship has been a right solution for them and business is going very well. Werstas has offered good office premises and SparkUp support from other entrepreneurs and mentors. The best thing about entrepreneurship is responsibility and freedom, the choice to work flexibly. Moitele's future holds growth in business and improving research and development.

Lue myös:
Delinguan Turun toimipiste Werstaaseen
Antti Vääri tietää, miten katseita kerätään
Erik Kokki tekee erottuvaa mainontaa