EN
26.08. 2024

Kalevalan viihtyisä työkahvila on sisustettu kierrätyskalustein.

Werstas Kalevala ehdolla Suomen vastuullisimmaksi työympäristöksi

Werstas Kalevala on mukana Raklin Workplace Awards –kilpailussa. Valtakunnallisessa kilpailussa etsitään tekoja, jotka tekevät työympäristöistä vielä paremman paikan työskennellä. 

Kalevala on mukana kilpailun vastuullinen työympäristöteko -kategoriassa. Kalevala toimii loistavana esimerkkinä työympäristöstä, joka on suunniteltu ja tehty kestävän kehityksen ja kiertotalouden periaattein. 

Werstas Kalevala valmistui vuonna 2023. Tila suunniteltiin vuonna 1988 valmistuneeseen DataCityyn, jonka runkoratkaisu osoittautui todella muuntojoustavaksi. Alkuperäinen koppikonttoritila muuntui remontissa moderniksi monitilaksi, jossa toimii useita pieniä eri alan yrityksiä.  

Tilan suunnittelusta vastasi Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, joka säilytti tilojen perinteiset punatiilipinnat ennallaan. Kontrastia saatiin uusilla, avaruutta tuovilla lasiseinillä ja Kalevala-aiheisilla kuvatapeteilla. 

Werstas on työtilan lisäksi yhteisöllinen kohtaamispaikka, jossa neuvotteluhuoneet ja työpisteet ovat asiakkaiden käytettävissä. Viihtyisät työkahvilat tarjoavat mahdollisuuden spontaaneihin kohtaamisiin järjestettyjen tapahtumien lisäksi.

Olemme tehneet oikeita asioita, kun olemme panostaneet kestäviin ratkaisuihin jo suunnittelusta lähtien.

– Todella hienoa, että haimme ja pääsimme mukaan juuri vastuullisuus-kategoriaan muiden upeiden ehdokkaiden kanssa. Se kertoo, että olemme tehneet oikeita asioita, kun olemme panostaneet kestäviin ratkaisuihin jo uuden tilan suunnittelusta lähtien. Esittelen mielelläni tiloja ja kerron asiakkaille myös näistä asioista, kertoo Werstaan asiakkuuspäällikkö Saija Kivikankare tyytyväisenä. 

Werstas tarjoaa asiakkailleen helppoa työtilaa, jossa palvelut, esimerkiksi neuvottelutilat, wlan, siivous ja kahviautomaatti kuuluvat mukaan asiakkuuteen. Valmiiksi kalustetut työhuoneet helpottavat asiakkaiden arkea ja vähentävät hankintoja. Myös palveluntuottajien valinnassa korostetaan vastuullisuutta ja eettisyyttä.

Lue lisää Werstas Kalevalasta täällä.

Tutustu Workplace Awards -kilpailuun ja ehdokkaisiin täällä.

Rakli on Suomen kattavin ja vaikuttavin ammattimaisten kiinteistönomistajien ja rakennuttajien järjestö, joka edistää kestäviä elinympäristöjä.