EN
02.12. 2021

Martin Nedermo kuvattiin suosikkipaikassaan Jääkauden työkahvilassa.

Werstas toi Martin Nedermolle yhteistyökumppaneita ja ystäviä

Werstaan kaverikirja on tutustuttanut meitä jo moniin Werstaassa toimiviin yrityksiin ja ihmisiin niiden takana. Click2Contract'in Konsta Weber haastoi mukaan Martin Nedermon, joka on ollut tyytyväinen werstaslainen työpistetilassa jo vuosien ajan.

Kuka olet ja missä Werstaan yrityksessä työskentelet? Olen Martin Nedermo, olen toiminimiyrittäjä ja työskentelen osaksi myös Slipp Oy:ssä. 

Mitä työhösi kuuluu? Teen monipuolisia taloushallinnon töitä: kirjanpitoa, tilinpäätöksiä ja konsultointia. Tulin töihin Werstaan tiloihin vuonna 2016, jolloin oli suunnitteilla kehittää kirjanpitosovellus Wolt-läheteille ruotsalaisten liikekumppanien kanssa. Sovelluksen oli tarkoitus helpottaa lähettien työtä, he kun ovat elinkeinoharjoittajia eivätkä Woltin työntekijöitä. Ajan myötä sovellus jäi vain suunnitelmaksi Ruotsissa. Nyt teen niin sanotusti spin off -työtä siitä, mihin silloin jäätiin. Aluksi otin kirjanpitoon testiasiakkaiksi muutamia Wolt-lähettejä, ja suositusten myötä homma on kasvanut ja työt lisääntyneet. Tällä hetkellä minulla on taloushallinnon asiakkaita myöstä täältä Werstaasta. Asiat ovat edenneet omalla painollaan eteenpäin, eikä varsinaista suunnitelmaa ole ollut. Olen kyllä tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen! Tosin töitä on jo vähän liikaa, joten mietinnässä onkin toisen henkilön rekrytoiminen tai nykyisten töiden vähentäminen.

Missä toimistonne sijaitsee? Minulla ei ole omaa huonetta, vaan työskentelen Werstaan työpistetilassa. Meillä on hyvä henki täällä työpistetilassa ja samanhenkisiä ihmisiä töissä. Kun täällä istuu vierekkäin vuoden tai parikin, niin tulee kyllä tutuiksi toisten kanssa. Työpisteellä työskennellessä toisista työpisteläisistä on tullut ystäviä. Olimme juuri pari viikkoa sitten yhdessä syömässä ja Turun kaupunginteatterissa katsomassa Mareld-esitystä. Työpistekollegoiden kanssa vaihdetaan päivän kuulumiset, mutta pidemmät puhelut hoidetaan neukkareissa ja hiljaisissa huoneissa.

Miten olet päätynyt Werstaalle?
2016 tein töitä kotitoimistolta käsin, ja kaipasin työpistettä muualla. Työssäni asiakastapaamiset ovat tärkeitä, sillä luottamuksellisia asioita ei kahviloissa voi käydä läpi. Werstaan neukkarit ja hiljaiset tilat ovat vaivattomia varata ja ne sopivat hyvin juuri asiakastapaamisiin. Kävin katsomassa myös muita tiloja, mutta vakuutuin Werstaasta ja täällä olen ollut siitä asti.

Läsnä-, etä- vai hybridityö? Olen työskennyt Werstaan tiloissa myös pandemian aikana. Täällä on ollut turvallista käydä, sillä suurin osa on ollut töissä kotitoimistoilla. Joskus jään itsekin kotiin, ja kesällä tein myös mökillä töitä. 

Parasta työssäsi?
Voin omalla tekemisellä auttaa toisia ihmisiä. Sen huomaa ihan konkreettisesti, kun minulla on maahanmuuttajataustaisia asiakkaita, jotka ovat aloittaneet Wolt-lähetteinä, ja kun näkee että he pärjäävät ja elättävät itsensä. Ehkä he vaihtavat myöhemmin alaa, mutta jatkavat yrittäjinä, ja on hienoa olla mukana auttamassa heitä pärjäämään.

Suosikkipaikkasi Werstaassa tai Tiedepuiston alueella?
Jääkauden työkahvila! Usein syömme työpisteläisten kanssa lounaan yhdessä, ja työkahvilassa tulee tavattua uusiakin ihmisiä.

Lounasravintola vai omat eväät? Viime aikoina olen suosinut omia eväitä, tosin välillä käyn alakerran Maunossakin. Korona-aikana testasin lukemattomia eineksiä, ja suurin osa oli aika kauheita! Pakasteateriat olivat parhaita.

Miten huolehdit jaksamisestasi?
Tärkeää on erottaa työ ja vapaa-aika. Tapaan ystäviä, jolloin työasiat kyllä unohtuvat. Tykkään liikkua luonnossa patikoiden. Kesällä olin Hossassa kanoottiretkellä, ja ulkomailla viimeksi Italiassa Cinque Terren alueella. Italian reissulla oli hienoa yhdistää patikointiin toinen mielenkiinnon kohteeni eli hyvät viinit!

Mitä odotat talvelta ja uudelta vuodelta?
Muutakin kuin töitä! Odotan kunnon talvea ja jäätä mereen. Kavereiden kanssa meillä on perinteenä harrastaa golf-pilkkimistä: rannalta käsin pilkitään ja porataan pilkkireikiä jäällä eteenpäin, ja takaisin tullessa sama reitti golfataan takaisin. Tosin pallojen täytyy olla fosforipalloja, jotta ne näkyvät valkoisella jäällä.

Kiitos ajastasi Martin ja suotuisia kelejä golf-pilkille!