EN
30.09. 2021

Metsähallituksen kehityspäällikkö Hanna Ylitalo viihtyy Werstaan tiloissa. Metsähallituksen toimistossa on myös kirjasto.

Werstaan kaverikirja: Hanna Ylitalo

Mikä kaverikirja? Werstaan verkkosivuilla on alkanut uusi, rento esittelysarja, jossa pääsemme tutustumaan hieman lähemmin Werstaan jäseniin. Tähän mennessä on tutustuttu Leenaan ja Nooraan. Seuraavaksi päästään käymään uusimmalla Werstaalla DataCityssä Vierailukeskus Joen yhteydessä, jossa tavattiin Hanna Ylitalo Metsähallitukselta. Kenen kaverikirjan merkintöjä sinä haluaisit lukea?

Kuka olet? Olen Hanna Ylitalo ja työskentelen Metsähallituksen Rannikon luontopalvelut -yksikössä.

Mitä työhösi kuuluu? Toimin alueyksikössämme kehityspäällikkönä. Se tarkoittaa esimerkiksi projektitoiminnan kehittämistä, johon sisältyy monimuotoisia palveluiden kehittämiseen liittyviä työtehtäviä. Tällä viikolla oli erityisen mukavaa, kun latvialaiset ja virolaiset projektikumppanit vierailivat meillä, ja kävimme yhdessä Kurjenrahkan kansallispuistossa. Olemme tehneet paljon töitä esteettömien maastopalvelujen kehittämiseksi, ja nyt Kurjenrahkalla onkin esteetön Karpalopolun reitti, joka soveltuu liikuntarajoitteisille avustajan kanssa sekä lastenvaunujen kanssa liikkuville.

Metsähallitus on nimestään huolimatta muutakin kuin metsää: hoidamme maa-alueiden lisäksi valtion vesialueita eli meriä, soita ja järviä. Rannikon luontopalvelut vastaa suojelualueiden ja historiakohteiden hallinnasta ja suojelusta sekä luonnon virkistys- ja matkailukäyttöasioista. Metsähallituksen slogan on luonnonvarallisuutta yli sukupolvien.

Missä toimistonne sijaitsee? DataCityn Werstaassa toisessa kerroksessa, Vierailukeskus Joen yhteydessä.

Läsnä, etätyö vai hybridimalli? Vaihtelu virkistää – erilaiseen työskentelyyn tarvitsee erilaisia ympäristöjä. Minulla on kotona hyvä työpiste ja pystyn siellä keskittymään työntekoon. Tulen myös mielelläni toimistolle, sillä myös spontaani vuorovaikutus kollegoiden kesken on tärkeää.

Parasta työssäsi? Parasta on vaihtelevuus, työpäivät ovat erilaisia. Saan tehdä Suomen hienon luonnon kanssa töitä ja minulla on mukavat työkaverit.

Kuvaile itseäsi tai osaamistasi? Minulla on monipuolinen näkökulma luontoon ja pitkä kokemus Metsähallituksen luontopalveluista. Välillä olenkin tietopankkina toisille, sillä pitkä työura takana. Suhtaudun ennakkoluulottomasti ja avoimesti uusiin asioihin.

Suosikkipaikka Werstaassa tai Tiedepuistossa? Oma viihtyisä kahvihuone, meillä keitetään perinteisesti edelleen kello 9 ja 14 kahvit. Tykkään myös piipahtaa Werstaan yhteisessä työkahvilassa.

Omat eväät vai lounasravintola? Kun tulen toimistolle, käyn mielelläni lounasravintoloissa. Viime aikoina olen käynyt ElectroCityn Maunossa, joka on tilana valoisa ja väljä, ja siellä on hyvä salaattibuffet.

Miten huolehdit omasta jaksamisestasi? Luonnossa liikkuminen on tärkeää vapaa-ajalla, sillä aika harvoin työpäivän aikana sinne pääsen. 

Mikä on syksyssä parasta? Värit! Tulevalta talvelta odotan kirpeitä pakkasaamuja, jotka piristävät ja herättävät päivään!

Turkulainen urheiluseura, jota kannatat? Turun Suunnistajat, sillä perheessämme on suunnistajia.

Yritys Werstaassa, josta haluaisin kuulla lisää? Digiloikka tuli heti mieleen, sillä heidän toimistonsa on myös täällä Werstaassa.

Kiitos ajastasi Hanna! Seuraavaksi kaverikirjan haaste lähtee siis Metsähallituksen naapuriin Digiloikalle!