EN
25.02. 2022

Erik Kokki kuvattiin PharmaCityn Werstaan työkahvilassa.

Erik Kokki tekee erottuvaa mainontaa

Aurliden viihtyisän naapuritoimiston ovi on usein avoinna, ja lähdimme selvittämään, keitä siellä työskentelee. Löysimme mainostoimisto Eki&Eken graafisen suunnittelijan Erik Kokin, joka kertoo, mikä on parasta töissä ja minkä lounasravintolan oven hän useimmiten avaa.

Kuka olet ja missä Werstaan yrityksessä työskentelet?
Olen Erik Kokki ja työskentelen mainostoimisto Eki & Ekellä. Minä olen Eki ja kollegani sekä lapsuudenkaverini Sami Eklund on tietysti Eke!

Mitä työhösi kuuluu?
Teen töitä monipuolisesti graafisen suunnittelun ja digimarkkinoinnin maailmassa. Graafinen suunnittelu on oma vahvuuteni ja pääfokus. Sen lisäksi me Eki & Ekellä teemme esimerkiksi verkkosivuja, verkkokauppoja ja digimarkkinointia useissa kanavissa. Itselläni on verkkosivujen suunnittelusta kokemusta jo 15 vuotta. Minulla on taustalla painotuotannon koulutus, joten ymmärrän hyvin suunnittelun tärkeyden ja viimeistelyn myös painettaville aineistoille.

Kerro lisää Eki & Ekestä!
Yritys perustettiin reilu pari vuotta sitten, ja meillä kaikilla on taustaa mainostoimistoista ja digimarkkinoinnista. Meidän vahvuutenamme on verkkosivujen tekninen osaaminen, teemme räätälöityjä ratkaisuja asiakasta kuunnellen. Esimerkiksi olemme tehneet Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi -kampanjan materiaalit, jonka myötä olen itsekin ollut Ruisrockissa vapaaehtoisena keräämässä roskia rannoilta sekä pulloja järjestön varainhankintaa varten. Se oli niin hauskaa, että varmasti menen jälleen, kun seuraava Ruisrock järjestetään! Asiakkaita on laidasta laitaan eri aloilta – TuTo Hockey ja Loimaan Kivi ovat hyviä esimerkkejä.

Millainen tiimi teillä on?
Ohjelmistoyritys Indium Technology ja Eki&Eke toimivat samoissa tiloissa. Eki & Ekellä meitä on nyt neljä henkilöä. Indiumin puoli keskittyy mobiili- ja web-sovelluksiin sekä käyttöliittymäsuunnitteluun. Selkeyden vuoksi olemme erottaneet brändit omikseen erilaisten toimialojen vuoksi. Meillä on toki myös yhteisiä projekteja, kun ihmisten osaamiset limittyvät ohjelmistojen suunnittelun, graafisen puolen ja digimarkkinoinnin saralla. https://www.indium.fi/ Lisäksi laaja kumppaniverkosto auttaa erityisosaamisellaan, esimerkiksi kuvaus- ja käännöspalveluissa.

Missä toimistonne sijaitsee?
Meillä on toimisto PharmaCityn C-rapussa, toisessa kerroksessa. Täällä olemme olleet alkuvuodesta 2020 lähtien.

Läsnä-, etä- vai hybridityö?
Tykkään olla läsnä toimistolla. Moni meillä tykkää olla etätöissä, ja minulle puolestaan sopii paremmin paikan päällä tekeminen. Meillä on täällä jonkin verran asiakastapaamisia, ja neukkareita on aina helppo varata. Nopeisiin tapaamisiin sopii hyvin yhteisten tilojen neukkarikuutio.

Osasta asiakkaita on tullut kavereita, joiden kanssa ollaan tekemisissä myös vapaa-ajalla.

Parasta työssäsi? Asiakkaat ja yhteistyöt. Parasta on tehdä mielekkäitä juttuja, ja osasta asiakkaita on tullut kavereita, joiden kanssa ollaan tekemisissä myös vapaa-ajalla.

Suosikkipaikkasi Werstaassa tai Tiedepuiston alueella? Werstaan neukkarikuutio, joka sijaitsee sopivasti ihan toimistomme vieressä!

Oletko käynyt Werstaan, Teknologiakiinteistöjen tai Vierailukeskus Joen tapahtumissa? Kyllä vaan, viimeksi olin Werstaan pikkujouluissa viime vuoden lopulla. Tykkään tiedepuiston fiiliksestä, täällä tehdään paljon yhteistyötä yritysten välillä ja uskon, että tapahtumiakin aletaan taas järjestää enemmän.

Lounasravintola vai omat eväät? VG Wok on suosikkini! Mauno ja Bistro Elli ovat myös hyväksi todettuja lounaspaikkoja.

Miten huolehdit jaksamisestasi? Kävelen parin kilometrin työmatkat, mikä on hyvä siirtymävaihe töihin tai töistä kotiin. Tykkään soittaa rumpuja, kotona minulla on sähkörummut ja käyn myös rumputunneilla.

Miten kuvailisit itseäsi? Olen joustava ja rento, asiakaslähtöinen ja välitön tyyppi. Asiakkaiden kanssa minulla on mutkattomat välit ja joustavuutta on puolin ja toisin.

Kenet haastaisit seuraavaksi mukaan Werstaan kaverikirjaan? Medialiiga kiinnostaa! Heidän toimistonsa sijaitsee tässä samalla käytävällä ja siellä on aina porukkaa.

Kiitos haastattelusta Erik ja mukavaa kevään odotusta!