EN
09.02. 2024

Medikumppanin työntekijät pääsivät ryhmäkuvaan Werstas Joen portaikkoon.

Medikumppani tarjoaa elämään mahtuvia töitä

Terveydenhuoltoalalla työskentelyn ei tarvitse olla raatamista, vaan töitä on mahdollista tehdä myös juuri sen verran kuin omaan elämäntilanteeseen sopii, tiedetään Werstaassa toimivassa Medikumppanissa. Yritys muutti Werstaan Satumetsä-osaan DataCityyn viime vuoden keväänä, jolloin tuli myös kuluneeksi 20 vuotta Medikumppanin perustamisesta. Juhlavuotta onkin vietetty monin tavoin uudessa toimipaikassa. Pääsimme kyselemään kuulumisia Medikumppanin toimitusjohtaja Teija Koskiselta.

Miten olette viihtyneet Tiedepuistossa ja Werstaassa?

– Kiitos kysymästä, tykkäämme olla alueella!  Meitä on täällä Turussa kymmenen työntekijää, mutta harvoin olemme kaikki yhtä aikaa toimistolla. Muutimme tänne Turun keskustasta, ja mielestäni olemme sujahtaneet hyvin osaksi tiedepuistoyhteisöä, Koskinen sanoo.

Werstas palveluineen sopii meille mainiosti.

Medikumppani vietti viime vuonna juhlavuotta, kun yrityksellä tuli täyteen 20 vuotta rekrytointialan toimijana.

– Olemme ylpeitä, kun olemme mukana tukemassa suomalaista terveydenhuoltoa ja välitämme työntekijöitä ympäri maan. Toimimme sillanrakentajana työntekijöiden ja työn tilaajien eli asiakkaidemme välillä, tarjoten kummankin toiveet täyttäviä työllistymisratkaisuja. Vapautamme asiakkaamme aikaa heidän ydintehtäviinsä, kun tuemme heitä rekrytoinnissa, kertoo Koskinen.

Olemme ylpeitä, kun olemme mukana tukemassa suomalaista terveydenhuoltoa ja välitämme työntekijöitä ympäri maan.

Joustavia työmahdollisuuksia ja urapolkuja 

Medikumppani välittää pääasiassa lääkäreitä ja hammaslääkäreitä julkiselle ja yksityiselle sektorille. Kolme vuotta sitten yritys aloitti myös hoitajarekrytoinnit, ja nyt se välittää uutena ammattiryhmänä myös bioanalyytikkoja laboratorioiden ja lääkeyritysten tarpeisiin.

Vuokratyön haasteista puhutaan paljon, ja ne tunnistetaan myös Medikumppanilla. Yritys tarjoaa pitkiä, yli 2 viikon mittaisia työsuhteita, jolloin vuokratyöntekijät pystyvät aidosti tukemaan asiakkaan työyhteisöä arjen tarpeissa. Yhä useampi pitää tärkeänä sitä, että työn lisäksi jaksaa paremmin myös vapaa-ajalla.

– Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että työntekijämme viihtyisivät työssään. Arjen resursointi hyödyttää kaikkia, kun joustamisen mahdollisuuksia on saatavilla. Käytännössä se voi tarkoittaa vaikkapa osa-aikaista lääkärin tai hoitajan työtä elämäntilanteen tarpeiden mukaan. Sloganimme “Työ, joka mahtuu elämääsi” kuvaa mielestäni mainiosti tekemistämme, kertoo Koskinen.

Tiedepuistossa yhteisöllisyyttä ja verkostoitumisen mahdollisuuksia

Toimiston sijainti Tiedepuiston alueella koetaan hyväksi, sillä ympärillä on niin yliopistollinen sairaala kuin yliopisto ja ammattikorkeakoulu, joissa tulevaisuuden työvoimaa koulutetaan myös terveydenhuoltoon. 

– Myös lääketutkimusyritykset täydentävät tätä kokonaisuutta, sillä työllistämme asiantuntijoita myös niihin, Koskinen kertoo.

Medikumppani haluaa näkyä myös opiskelijoiden keskuudessa, ja yrityksen edustajat ovatkin tuttu näky korkeakoulujen rekrytointitapahtumissa. Myös terveydenhuoltoalan tapahtumat ja messut ovat tärkeitä tunnettuudelle.

Werstaassa yhteisöllisyys näkyy moni tavoin: arkisemmin työkahvilassa toimistonaapureilta kuulumisia kysyessä ja isommin koko tiedepuistoyhteisön tapahtumissa.

– Kahvi- tai teekupin ääressä on mukavaa nähdä myös muita täällä työskenteleviä. Viime vuonna pääsimme nauttimaan muun muassa Tiedepuiston vappumunkeista, uusimman Werstaan Kalevalan avajaisista ja businessfestivaali SHIFTin iltajuhlista, Koskinen muistelee.

Medikumppani osallistui 20-vuotisjuhlavuotenaan HUMANPOWER – Vuoden ihmisläheisin organisaatio -kilpailuun, jossa se sijoittui kymmenen parhaimman joukkoon. Yritys lähtee innolla myös alkavaan vuoteen, sillä tulossa on uusia palveluja.

– Olemme tosi ylpeitä, kun olimme kymmenen parhaimman ihmisläheisen organisaation joukossa. Alkanut vuosi tarjoaa myös uutta odotettavaa, sillä tarjoamme uusia valmennuksia terveydenhuollon henkilöstölle niin potilaan kohtaamisessa kuin yrittäjyydessä, päättää Koskinen.

Lue myös:
Paras paikka paikallisesti - Werstaan asiakastyytyväisyys jälleen korkealla