EN
03.10. 2018

Werstas laajeni DataCityyn


Satumetsän työkahvilassa on tilaa niin työskentelyyn kuin rennompiinkin hetkiin.

Turun Teknologiakiinteistöjen yhteisöllinen työtila Werstas laajeni lokakuun alussa DataCityyn. Tilan saneeraus alkoi kuluvan vuoden toukokuussa, ja se valmistui syyskuun lopulla. Rakentamisesta vastasi Rakennustoimisto Lundén.

Ensimmäiset Werstaan työtilat avautuivat ElectroCityyn syksyllä 2015. Koska kysyntä oli niin suurta, tilat olivat jo etukäteen täyteen varattuja ja ne ovat myös pysyneet täynnä. Kaikki Werstas-tilat käsittävät yhteensä 7650 neliömetriä yhteisöllistä työtilaa Turun tiedepuiston alueella ElectroCityssä, PharmaCityssä ja DataCityssä.


Hiljaisen tilan istuimina toimivat karhu-säkkituolit.

Kuten ElectroCityn Werstaan, myös DataCityyn valmistuneen uuden tilan tilan haluttiin näyttävän tavallisesta toimistomaailmasta poikkeavalta ja inspiroivalta työtilalta. DataCityn Werstaan sisustuksen teema on satumetsä, mikä näkyy niin kalusteissa, seinissä kuin koko tilan vihreässä värimaailmassakin. Sisustuksen suunnittelusta vastasi muiden Werstaiden tapaan sisustusarkkitehti Leena Arola Sigge Arkkitehdeiltä, ja arkkitehtisuunnittelusta arkkitehti Anniina Savisalo Teknologiakiinteistöiltä.

Uutuutena lasihytit

DataCityssä on yhdeksän 6-8 hengen työhuonetta, joiden koot vaihtelevat 29 ja 56 neliömetrin välillä. DataCityn uutuutena ovat lasihytit, jotka ovat kolmen neliömetrin kokoiset minihuoneita. Työhuoneiden ja lasihyttien lisäksi DataCityn Werstaassa on kaksi neuvotteluhuonetta ja kaksi hiljaista huonetta sekä työkahvila, joka soveltuu niin työntekoon, seurusteluun kuin tapahtumien järjestämiseenkin.


Rento oleskelunurkka Satumetsän siimeksessä.

Werstaan huoneiden kysyntä on jo pitkään ollut suurempaa kuin tarjonta, josta johtuen myös DataCityyn valmistuneet työhuoneet ovat jo varattuja. Työhuoneesta kiinnostuneiden kannattaa kuitenkin ilmoittautua jonotuslistalle odottamaan sopivan huoneen vapautumista.

– Uudelle Werstaalle muuttaneiden joukossa on sekä sisäisiä muuttajia, jotka hakivat isompia tiloja, että uusia Turkuun sijoittautuneita yrityksiä. Muutamia lasihyttejä DataCityn Werstaaseen on vielä vapaana. Kannattaa muistaa myös Werstaan yleisten tilojen käyttöön oikeuttavat edulliset mobiilijäsenyydet, muistuttaa Werstaasta vastaava Hele Kaunismäki.

Lisätietoja:
Hele Kaunismäki
Puh. 050 559 0374
hele.kaunismaki(a)teknologiakiinteistot.fi