Alexander Gyllenberg viihtyy analyytikon työssään Sympowerilla.
Alexander Gyllenberg työskentelee analyytikkona Sympowerilla, jonka Turun-toimisto sijaitsee DataCityn Werstaassa. Yritys toimii kysyntäjoustoaggregaattorina, joka päätoimisesti edistää sähkönkuluttajien osallistumista kantaverkon tasapainotukseen ja näin mahdollistaa älykkäämpiä energiaratkaisuja nyt ja tulevaisuudessa.
Kuka olet?
Olen Alexander Gyllenberg. Työskentelen Sympowerilla analyytikkona, ja toukokuussa tulee neljä vuotta täyteen täällä työskentelyä.
Kerro lisää Sympowerista!
Sympower on itsenäinen kysyntäjoustoaggregaattori, jonka kumppaneina on pieniä, keskisuuria ja suuria yritystoimijoita. Päätoimisesti Sympower mahdollistaa ja edistää sähkönkuluttajien osallistumista kantaverkon tasapainotukseen. Emme siis ole sähköyhtiö, emme tuota tai myy kuluttajille sähköä. Pääkonttorimme sijaitsee Alankomaissa, toimintaa on yhteensä yhdeksässä maassa ja uusia toimipaikkoja avataan tiheään tahtiin.
Mitä työhösi kuuluu?
Toimeenkuvani on hieman vaihtunut vuosien mittaan. Aikaisemmin hoidin muun muassa Suomen päivittäistä kaupankäyntiä, joka sisälsi kumppaneidemme huomisen sähkönkulutuksen ennustamista ja reservimarkkinoille tarjoamista, Suomen liiketoimintaan liittyviä ennusteita, laskelmia ja analyysejä, ohessa myös maakohtaista taloushallintoa, HR-asioita sekä osa-alueisiini liittyviä spesifikaatiota softakehitystä varten. Vuodenvaihteessa siirryin osaksi pääkonttorin laajennus-tiimiä. Selvitämme markkinoiden potentiaalia eri maissa, jonka jälkeen käynnistämme liiketoimintaa valikoiduissa uusissa maissa. Tällä hetkellä mm. perehdytän ja avustan uusia työntekijöitä, tuotan analyysejä ja ratkaisuehdotuksia näiden tuoreiden maiden tiimeille.
Missä toimistonne sijaitsee?
DataCityn toisen kerroksen Werstaassa, koilliskäytävällä. Aikaisemmin Suomen toimistomme on sijainnut TriviumCityssä ja ennen sitä Piispanristillä.
Läsnä, etä- vai hybridityö?
Töissä pitää ehdottomasti olla läsnä, jotkut osaavat olla läsnä myös etäältä. Eli ei ole väliä, kunhan sovitut asiat tulee hoidetuksi ja sovitusti on tavoitettavissa. Henkilökohtaisesti suosin toimistotyöskentelyä, koska se luo selkeän rajan työn ja vapaa-ajan välille. Lisäksi sosiaaliset tapaamiset ja oheiskeskustelut ovat erittäin tärkeitä.
Parasta työssäsi?
Parasta on, että saan työskennellä hyvien järkevien ystävien kanssa. Hyvässä porukassa niin kivat kuin tylsätkin tehtävät ovat hauskoja. Lisäksi sähköverkon tasapainottaminen on tärkeä ja kriittinen osa toimivaa sähköverkkoa ja modernia yhteiskuntaa, se toteutetaan kaiken lisäksi järkevällä ja ympäristöystävällisellä tavalla. Tunnen siis, että työlläni on aitoa ja tärkeää merkitystä.
Työlläni on aitoa ja tärkeää merkitystä.
Millainen tiimi teillä on?
Suomessa meitä on tällä hetkellä neljä, kohta kuusi. Yhteensä ympäri maailmaa meitä on reilu 80 ja määrä kasvaa koko ajan. Skaalautuvuuden mahdollistamiseksi tietyt palvelut, kuten markkinointi, talouspuoli, ohjelmistokehitys jne. on keskitetty pääkonttorille. Maakohtaisissa tiimeissä on paikallistuntemusta ja ne koostuvat pääsääntöisesti insinööri- ja myyntiosaamisesta.
Suosikkipaikka Werstaassa?
Siellä missä on toimiva kahvikone!
Oletko tutustunut toisiin werstaslaisiin?
Kyllä vain! Laskin tässä vikkelään, että saman kerroksen eri yrityksissä on töissä vanhoja päiväkoti-, ala-aste-, yläaste-, lukio-, varusmiespalvelus- ja yliopistokavereita yhteensä kahdeksan henkilöä! Lisäksi olen oppinut tuntemaan myös mukavan määrän uusia ihmisiä.
Oletko käynyt Werstaan,Teknologiakiinteistöjen tai Vierailukeskus Joen tapahtumissa?
En valitettavasti, pikkujouluja ja yhtä Tiedepuiston treeniä lukuunottamatta. Tällä laidalla olisi ehdottomasti parannettavaa.
Omat eväät vai lounas ravintolassa työpäivän aikana?
Omat eväät. Meillä on mukavsti vakiintunut lounasporukka eri yrityksistä, ja riippumatta mistä kukin lounaansa hake se nautitaan yleensä yhdessä.
Kuvaile itseäsi tai osaamistasi kolmella tavalla?
Reipas, kaukokatseinen, vakaa.
Yrityksesi slogan?
Yhdessä, kohti fiksumpaa energiatulevaisuutta.
Miten huolehdin jaksamisestani?
Ensisijaisesti pyrin jakamaan työn ja vapaa-ajan selkeästi: teen työtä toimistolla ja kotona en avaa läppäriä. Joskus tulee tehtyä vähän pidempiä päiviä, ja pyrin tasoittamaan ne mahdollisimman nopeasti. Joskus pidän myös matkapuhelinta lentokonetilassa koko viikonlopun, silloin keskittyy vain suunniteltuihin ja ennalta sovittuihin asioihin.
Mitä odotat kuluvalta vuodelta 2022?
Ehdottomasti paluuta koronattomaan arkeen. Matkustin melko paljon ennen koronaa, eikä tapahtumien peruuntumisiin lyhyellä varoitusajalla tarvinnut yhtälailla varautua.
Kiitos haastattelusta Alexander ja tervetuloa kevään tapahtumiin Tiedepuistossa!