EN
31.01. 2018

Suomen parhaat asiakaskokemukset tehdään Werstaassa


Mika Sola ja Joel Rainio tekevät Asiakaskokemuksia Werstaassa.

Suomen Asiakaskokemukset Oy:n Turun toimisto sijaitsee Werstaassa, ElectroCityn viidennessä kerroksessa. Yrityksen Turun toimipisteessä työskentelee neljä henkilöä, joista kaksi myynnissä ja kaksi tuotannossa.

Suomen Asiakaskokemukset Oy on perustettu Jyväskylässä vuonna 2015. Nykyään yritys toimii maanlaajuisesti, ja toimipisteitä on Jyväskylän lisäksi Oulussa, Kuopiossa, Helsingissä ja Turussa. Yritys tekee aitoja asiakaskokemusvideoita ja tekstimuotoisia kokemustarinoita asiakasyritysten tyytyväisistä asiakkaista sekä työntekijöistä. Näkyvin osa yritystä on kokemuksia.fi -portaali, josta löytyy noin 1500 asiakastarinaa. Tällöin tuotteista tai palveluista tietoja Google-haulla hakevat ohjautuvat portaaliin, jossa voi tutustua eri yritysten tyytyväisiin asiakkaisiin.

Jututimme Kokemuksia.fi:n Joel Rainiota ja Mika Solaa, jotka vastaavat kokemustarinoiden myynnistä.

– Kokemuksia.fi:n perustaja, nykyään useassa yrityksessä mukana oleva Johannes Karjula sai aikoinaan idean asiakastarinoista ja niiden esille tuomisesta. Markkinointitoimistossa työskennellessään hän huomasi, että hyvät asiakastarinat purevat parhaiten. Tästä ideasta Kokemuksia.fi sai alkunsa vuonna 2015, kertoo Joel Rainio.

Yrityksen tarina on poikkeuksellinen: se on kasvattanut henkilöstön määrää lyhyessä ajassa kolmesta työntekijästä nykyiseen 40:een. Yrityksen nopean kasvun takana oleellista on ollut myös oikea ajoitus: samanlaista bisnestä ei ole vielä ollut. Alusta saakka on keskitytty aktiiviseen myyntityöhön, ja prosessi on tehty mahdollisimman helpoksi asiakkaalle. Kaikilla työntekijöillä on oma osaamisalueensa, mikä takaa nopean videoiden ja tekstien tuottamisen.

– Meillä asiakasyritykset pääsevät helpolla, sillä heidän tarvitsee vain toimittaa yhteystiedot haastateltavista ja osallistua aloituspalaveriin, jossa käydään läpi mitä tehdään, ja jossa voi esittää toiveita ja tarkennuksia. Kartoitamme tyytyväiset asiakkaat ja teemme alkuvalmistelut, mikä tekee prosessista kustannustehokasta. Tavallisesti asiakkaalle tehdään kolme videota tai tarinaa, ja yleensä lopputulokseen ollaan niin tyytyväisiä, että yhteistyötä jatketaan niiden jälkeenkin, kertoo Mika Sola.

Kokemuksia.fi avasi toimiston Turkuun vuoden 2016 syksyllä, kun se sai toimistohuoneen PharmaCityn Werstaasta. Sieltä yritys muutti ElectroCityn Werstaan 5. kerrokseen kuluvan vuoden alussa.

– Toimiston sijainti sopii meille mainiosti. Täällä on hyviä lounasravintoloita, ja Helsinkiin pääsee nopeasti junalla Kupittaan asemalta. Werstaan palveluista tärkeimpiä meille ovat WiFi, neuvotteluhuoneet ja tietenkin kahvit, kertoo Rainio.