EN
27.10. 2016

Qbrick ratkaisee videoiden hallintaan liittyvät haasteet

 

Softapalvelutalo Qbrickin juuret ulottuvat 1990-luvun puoliväliin. Yritys on käynyt läpi monia vaiheita ennen muuttoaan Werstaan uusiin tiloihin. Viimeisin muutos oli nimen vaihtuminen Arkena Finlandista Qbrickiksi.

Qbrick tarjoaa verkkovideoalustoja toisille yrityksille, esimerkiksi iltapäivälehdille tai muille sisällöntuottajille.

– Qbrick myy yrityksille ikään kuin omaa YouTubea. YouTubella on omat etunsa ja haittansa. Se on ilmainen palvelu, mutta julkaistessaan videon, yritys joutuu luovuttamaan videon kaikki oikeudet Googlelle. Lisäksi yrityksillä itsellään ei ole mahdollisuutta vaikuttaa kanavallaan näkyviin mainoksiin, mikä on alan toimijoille usein tärkeää. Qbrick tarjoaa käyttöön YouTubea vastaavan verkkovideoalustan, mutta niin, että yrityksellä on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa kanavansa sisältöön, esimerkiksi juuri mainoksiin. Meidän alustamme kautta videoiden näkyvyyttä voidaan myös rajata niin, että ne ovat näkyvissä vaikkapa vain yrityksen työntekijöille, kertoo Qbrickin Suomen maajohtaja Jussi Karttila.

Yritys ei ole päätynyt Werstaalle sattumalta. Kun tuotekehitys aikanaan siirtyi Ruotsiin, jäi Turun seudulle vain kaksi työntekijää, joista Karttila oli toinen. Suomessa Qbrickillä on toimisto myös pääkaupunkiseudulla.

– Olimme kollegani kanssa kahdestaan lähes 190 neliön tiloissa. Aloimme pian kaivata työtilaa, jossa kohtaisimme myös muita ihmisiä. Ensin kiinnostuimme Logomosta, mutta sieltä ei löytynyt sopivaa toimistoa. Lopulta puskaradion kautta saimme tiedon silloin kehitteillä olleesta Werstaasta ja innostuimme konseptista heti. Olimme ensin hetken aikaa Triviumilla ja sitten puolisen vuotta Werstaan niin sanotulla vanhalla puolella, ennen kuin pääsimme nykyiseen huoneeseemme ja olemme viihtyneet täällä oikein hyvin, sanoo Karttila.

Qbrickin kilpailijat löytyvät lähinnä Yhdysvalloista, ja niistä suurin lieneekin juuri YouTube.

– Olemme vahva pohjoismainen toimija ja erityisesti Ruotsissa tunnettu yhtiö. Qbrickillä on maayhtiöt Suomen lisäksi Norjassa ja Tanskassa. Pääkonttorimme sijaitsee Ruotsissa, jossa työskentelee 50 henkeä. Maayhtiöissä on töissä 3–10 ihmistä. Jenkeissä meillä on kilpailijoita, mutta vahvuutemme on juuri maayhtiöissä. Yritykset arvostavat sitä, että ongelmatilanteissa tietävät kenen puoleen kääntyä ja saavat palvelua nopeasti omalla äidinkielellään, Karttila päättää.