EN
30.09. 2024

– Werstaan toimistotiloista on löytynyt meille aina sopiva vaihtoehto, kertoo NGS Finlandin Antti Laakso.

NGS Finland taistelee ilmastonmuutosta vastaan

Miten vastuullisuus liitetään osaksi yritysten liiketoimintaa? Minkälaisilla toimenpiteillä voidaan vähentää yritysten hiilipäästöjä? Ilmastovastuukysymykset ovat yhä tärkeämmässä roolissa yritysten ja organisaatioiden arjessa, ja näitä kysymyksiä ja haasteita ratkaisemaan perustettiin NGS Finland Oy. Pääsimme haastattelemaan NGS:n perustajaa ja toimitusjohtajaa Antti Laaksoa, joka avaa tarkemmin yrityksen tarinaa.

Hei! Kuka olet ja mitä teet täällä Werstaassa? 
Olen Antti Laakso NGS Finlandista (Nordic Green Solutions) ja toimistomme sijaitsee täällä ElectroCityn Werstaan neljännessä kerroksessa. 

Mitä NGS Finland tekee? 
Teemme yritysten ilmastovastuukonsultointia eli käytännössä päästölaskentaa. Teemme myös elinkaarianalyysejä, mikä tarkoittaa, että laskemme esimerkiksi jonkin tuotteen ympäristövaikutuksia. Autamme myös yrityksiä rakentamaan ilmastovastuustrategioita sekä olemme avuksi tiekartan laatimisessa, jonka tavoitteena on auttaa yrityksiä vähentämään päästöjä. 

Vastuulliseen liiketoimintaan kuuluu olennaisena osana yrityksen hiilijalanjäljen tunteminen ja tuotteiden elinkaaren ympäristövaikutusten arviointi, ja tähän tarpeeseen NGS pyrkii vastaamaan. 

Miten päädyitte perustamaan yrityksen?
Pyörittelimme ideoita, joilla voimme vaikuttaa yritysten liiketoiminnan päästöihin. Tutkimme paljon erilaisia mahdollisuuksia ja toimintatapoja ja selvittelimme mahdollisia yhteistyötahoja. Lopulta palaset loksahtivat kohdalleen, ja tammikuussa 2019 perustettiin NGS. 

Olemme huomanneet, että yrityksille on yhä tärkeämpää läpinäkyvyys, ja halutaan avoimesti kertoa kuluttajille ja asiakkaille, mistä päästöt muodostuvat. Voi sanoa, että tehtävänämme on torjua ilmastonmuutosta konkreettisilla toimenpiteillä. Tämä toteutuu, kun mahdollistetaan yrityksille ilmastovastuullinen kasvu. Olemme lähteneet aika ennakkoluulottomasti liikkeelle ja se on kannattanut, sillä toiminta on kasvanut vuosi vuodelta ja olemme päässeet paikkoihin, joihin ei ikinä olisi alussa uskonut! 

Millainen tiimi teillä on? 
Meillä on viiden hengen tiimi asiantuntijoita tekemässä muun muassa päästölaskentaa ja myyntiä.

Werstaan tilat vakuuttivat heti meidät, ja aika pian meillä oli täällä NGS:n ensimmäinen toimisto.

Miten löysitte Werstaaseen? 
Yrityksen alkuaikoina työskentelimme kotitoimistoilla ja kahviloissa. Yritystoiminnan vahvistuessa lähdimme kartoittamaan mahdollisia toimitiloja Turun seudulla, ja vierailimme muutamassa potentiaalisessa paikassa. Werstaan tilat vakuuttivat heti meidät, ja aika pian meillä oli täällä NGS:n ensimmäinen toimisto. 

Miten olette viihtyneet? 
Oikein hyvin! Olemme tyytyväisiä, että kun tilatarve saattaa muuttua, niin Werstas pystyy vastaamaan siihen tarpeeseen eli meille on löytynyt aina sopivan kokoinen toimistohuone. Kun yritys on kasvanut ja meillä on muitakin työntekijöitä perustajien lisäksi, tulee eri tavalla kiinnitettyä huomiota toimiston viihtyvyyteen. Yhteiset tilat täydentävät hienosti omaa tilaa, ja käytämmekin säännöllisesti neuvottelutiloja asiakastapaamisiin. 

Oletteko tutustuneet toisiin werstaslaisiin? 
Kyllä, täällä on aika samanhenkistä porukkaa töissä. On mukava vaihtaa kuulumisia kahviautomaatilla tai käytävällä kohdatessa. 

Tiedepuiston alue on siis tullut jo tutuksi?
Kyllä vain! Asun tässä aika lähellä ja pääsen helposti toimistolle. Yleensä aloitan työt kotona ja sitten siirryn sopivassa kohtaa toimistolle. Päivät täyttyvät asiakasprojekteista, palavereista ja tapaamisista. Werstaan sijainti Kupittaan aseman läheisyydessä on kätevää, sillä työmatkat Helsinkiin hoituvat helposti junalla. 

Tiedepuiston alue on kehittynyt hurjaa vauhtia, ja alueen palvelut ovat parantuneet entisestään. Lounasravintoloiden tarjonta on monipuolista, ja aina löytyy mieleisiä vaihtoehtoja. Usein käymme ElectroCityn Maunossa, kun se sijaitsee lähellä omaa toimistoa. 

Mikä on parasta omassa työssäsi ja yrittäjyydessä?  
Mahdollisuus työskennellä itselleni tärkeiden asioiden parissa sekä mahdollisuus tehdä työtä itselleni sopivimmalla ja parhaaksi näkemälläni tavalla. 

Miten huolehdit jaksamisestasi yrittäjän arjessa? 
Liikunta on parasta vastapainoa työlle. Pelaan mielelläni tennistä ja käyn thainyrkkeilemässä. Vielä en ole kokeillut Tiedepuiston treenejä, mutta olen kuullut, että ne ovat tosi suosittuja! 

Terveisesi toisille werstaslaisille?
Nähdään Werstaassa ja vaihdetaan kuulumisia! Jos teillä on ajankohtaista miettiä ilmastovastuuasioita, olen mielelläni avuksi. 

Kiitos haastattelusta Antti ja hyvää syksyä!