EN
09.12. 2019

Näin coworking-yhteisö mullistaa työkulttuurin

Työelämä ei enää pyöri yhden konttorin ja samojen ihmisten ympärillä. Coworking on työn tekemisen tapa, jossa saman tilan jakavat useat erilaiset ja erikokoiset yritykset. Yhteinen tila edistää yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta. Yhteistyötiloissa voit myös työskennellä ilman omaa kiinteää pistettä, valiten joka päivä sinulle sopivan ympäristön. Tässä jutussa kerromme kuusi syytä, miksi coworking on erinomainen ratkaisu kaikenlaisille yrityksille.

1. Monipuolisia työympäristöjä

Haluatko työskennellä sohvalla istuskellen, hiljaisessa lasikopissa keskittyen, työpöydän ääressä tai kahvilan hälinässä? Yhteistyötilassa tämä kaikki on mahdollista. Erilaiset tilat ja mahdollisuus liikkua helposti niiden välillä takaavat parhaan mahdollisen rytmin jokaiselle työpäivälle. Hiljaisissa neuvotteluhuoneissa pidät helposti palaverin ja kahvilan puolella nopean suunnitteluhetken kollegoiden kanssa.

Coworking tila on mukavaa vaihtelua myös sinulle, joka olet tottunut työskentelemään kotoa käsin. Työympäristönä Werstas on kuin koti, mutta ilman häiriötekijöitä. Työntekoon on helpompi keskittyä, kun sille on varattu ulkopuolinen paikka kodin ulkopuolelta.

2. Verkostoidu muiden samanmielisten kanssa

Yhteisöllisyys coworking-tiloissa tarkoittaa verkostoitumista, uusia kontakteja, uusia asiakkaita ja uusia projekteja. Werstaan yhteisten tapahtumien ja tilojen kautta voit löytää asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, joihin ei olisi muuten tullut törmättyä. Varsinkin aloittelevalle yrittäjälle henkilökohtaiset kontaktit voivat tuoda toimintaan paljon kaivattua lisäpotkua. Loppujen lopuksi yhteisöllisyyden tunne on tilassa toimivista ihmisistä kiinni. Me Werstaalla haluamme luoda parhaat mahdolliset olosuhteet toimivalle coworking-yhteisölle.

3. Yhteisöstä parempaa hyvinvointia

Liiketoimintaa lisäävien ominaisuuksien lisäksi yhteistyötilasta voi saada myös sosiaalista hyvinvointia. Werstas on toimistotilan lisäksi työyhteisö, jossa työskentelet itsenäisesti, muttet suinkaan yksin. Werstaalla voit kokea työyhteisön tuomat hyödyt silloin kun sinulle itsellesi sopii. Työyhteisön ilmapiirillä on suuri vaikutus työhyvinvointiin, joka on suoraan yhteydessä työn tuottavuuteen.

4. Nauti toimivista palveluista ja keskity omaan liiketoimintaasi

Coworking-tila ei ole vain yhteinen toimisto, vaan siihen kuuluu aina asiakkaiden työskentelyä helpottavia palveluita. Avoin yhteinen kahvihuone, postin toimitus, tapahtumat ja tiedotus alueella tapahtuvista muutoksista ovat esimerkkejä coworking-tilan ominaisuuksista. Werstaalla saat työtilan ilman että sinun tarvitsee huolehtia ylläpidosta. Esimerkiksi mobiiliasiakkaanamme saat kaikki Werstaan palvelut käyttöösi ja voit työskennellä millä tahansa Tiedepuistossa sijaitsevalla Werstaalla.

5. Inspiroidu muiden tekemisestä

Werstaalla olet jatkuvasti uusien ideoiden ympäröimänä. Yhdessä tekemisen kulttuuri ja uusien projektien aloittamisen helppous ovat Werstaan kulmakiviä. Yhteisissä tapahtumissa, esimerkiksi pikkujouluissa, pääset verkostoitumaan kaikkien werstaslaisten kanssa.

6. Säästä rahaa ja luontoa

Werstaalla tilat ovat tehokkaasti käytössä. Koska samoja tiloja käyttää useampi henkilö, tilojen ylläpitoon kuluva energiamäärä on sitä pienempi, mitä useampi tilaa käyttää. Yhdellä kuukausimaksulla pääset käsiksi kaikkiin Werstaan ominaisuuksiin. Kaiken lisäksi Werstaan kuukauden irtisanomisaika takaa mahdollisuuden työsi nopeaan muutokseen.