EN
16.03. 2016

MP-Masterplanet viihtyy Werstaassa

Informaatio- ja tietoliikennetekniikan palveluita yrityksille tarjoava MP-Masterplanet muutti Werstaaseen marraskuun alussa, kun uudet tilat valmistuivat. Yrityksen toimisto sijaitsee Werstaan neljännessä kerroksessa. Muuttokuormaa ei kannettu kauas, sillä toimitilat sijaitsivat jo ennen muuttoa ElectroCityn kiinteistössä.

Masterplanet on IT-alan asiantuntijayritys ja paikallinen operaattori, joka auttaa asiakkaitaan kaikissa tietoliikennetekniikan asioissa. Palveluihin kuuluu muun muassa verkkosuunnittelua, järjestelmä- ja palvelinasennuksia ja kaapelointeja. Näiden lisäksi Masterplanet tarjoaa internetliittymiä sekä domainhostaus- ja konesalipalveluita. Yrityksessä työskentelee seitsemän henkilöä.

Masterplanet on toiminut Turku Science Parkin alueella vuodesta 1989 lähtien. Yrityksen historia ulottuu jo ElectroCityssä toimineen yrityskeskus DIO:n aikaan. DIO oli silloin uusi työympäristö, jossa jokaisella yrityksellä oli oma toimitilansa yhteisellä aulalla ja oleskelutilalla. Tavallaan sitä voi pitää nykyisen Werstaan edeltäjänä.

– Muistan, että yhteinen sihteerimme loi yhteisöllistä toimintaa jo silloin. Hän muun muassa keräsi kaikki DIOn toimijat yhteisille aamukahveille. Yhteisöllistä tilaa onkin kaivattu tänne alueelle, ja hienoa että mekin olemme osa Werstasta, kertoo Masterplanetin toimitusjohtaja Henry Laaksonen.

Laaksonen on itse nähnyt Turku Science Parkin alueen huiman kehityksen vuosikymmenten aikana.

– Alueen palvelut ovat monipuolistuneet, mikä on hieno juttu. Myös sijainti on tärkeä meille, sillä asiakkaitamme on paljon täällä Turku Science Parkin alueella, joten pääsemme asiakaskäynneille nopeasti, jatkaa Laaksonen.

Marraskuussa ElectroCityyn avautunut Werstas on Turun Teknologiakiinteistöjen uusi coworking-tilakonsepti, josta löytyy työhuoneita sekä avotilassa sijaitsevia työpöytiä, työkahviloita, neuvotteluhuoneita, hiljaisia huoneita ja erilaisia rentoon oleskeluun sopia tiloja. Werstaan monipuolinen tilavalikoima mahdollistaa erikokoisten yritysten, freelancereiden ja etätyöntekijöiden löytävän tarpeeseensa ja budjettiinsa parhaiten sopivan kokonaisuuden sekä tarjoaa sosiaalisia suhteita, työkavereita ja kokonaisen yhteisön siellä työskentelevien ihmisten iloksi ja hyödyksi.