EN
12.09. 2016

Motiwell auttaa yrityksiä huolehtimaan työntekijöistään

Motiwell on 15 vuotta toiminut yritys, joka tarjoaa johtamiseen ja työhyvinvointiin liittyviä palveluja. Motiwellin asiakkaita ovat yritykset ja organisaatiot kaikkialla Suomessa.

Tällä hetkellä Motiwell työllistää kolme henkilöä, joista kahden työpäivät kuluvat Werstaalla. Kolmas tekee töitä etänä.

Motiwell on toiminut alusta asti Turku Science Parkin alueella. Yritys aloitti toimintansa DataCityssä ja siirtyi sieltä ElectroCityyn, ja päätyi lopulta remontin jälkeen Werstaaseen.

- Kyllähän täällä Werstaalla ihan eri tavalla tutustuu muihin ihmisiin kuin aiemmissa paikoissa, ja ylipäätään vuorovaikutus on toisenlaista. Lisäksi näihin tiloihin kelpaa kutsua asiakkaita, sanoo Matti Tiusanen.

Myös alue palvelee hyvin Motiwellin tarpeita.

- Moni asiakasyritys on pääkaupunkiseudulla, joten tästä pääsee helposti kulkemaan siihen suuntaan.

Motiwellin alkuvuosista moni asia on muuttunut. Alussa tehtiin kyselytutkimuksia paperilomakkeilla, mutta nykyään on siirrytty verkkokyselyihin. Samalla tuloksista raportointi on siirtynyt tehtäväksi verkon kautta, mikä tarkoittaa, että ihmiset voivat osallistua yhtä aikaa useammasta kaupungista.

- Organisaatiot ovat hajallaan ja toimipisteitä voi olla useita. Verkon avulla valmennuksiin on helpompi osallistua kaukaakin, Tiusanen jatkaa.

Yleensä työterveyden ylläpitoon liitetään erityisesti liikunta ja ravitsemus. Tiusanen on itse työterveyshuollon erikoislääkäri, mutta Motiwell jättää terveydenhuollon muille.

- Me toimimme terveydenhuollon rajapintaan asti. Asiakkaitamme ovat yritykset, eivät niinkään yksittäiset ihmiset, Tiusanen sanoo.

Marraskuussa 2015 ElectroCityyn avautunut Werstas on Turun Teknologiakiinteistöjen uusi coworking-tilakonsepti, josta löytyy työhuoneita sekä avotilassa sijaitsevia työpöytiä, työkahviloita, neuvotteluhuoneita, hiljaisia huoneita ja erilaisia rentoon oleskeluun sopia tiloja. Werstaan monipuolinen tilavalikoima mahdollistaa erikokoisten yritysten, freelancereiden ja etätyöntekijöiden löytävän tarpeeseensa ja budjettiinsa parhaiten sopivan kokonaisuuden sekä tarjoaa sosiaalisia suhteita, työkavereita ja kokonaisen yhteisön siellä työskentelevien ihmisten iloksi ja hyödyksi.