Kirjaudu sisään
Unohditko salasanan?
08.01.
2020
08.01.2020

Juodaan vähemmän, mutta parempaa

Record Coffee Company syntyi, kun neljä intohimoista kahviammattilaista halusivat tarjota laadukkasti paahdettua kahvia, jonka nauttiminen on hetki pysähtyä päivän keskellä. Toiminta perustuu rentoon meininkiin, hyvään musiikkiin ja tuotantoketjun vastuullisuuteen. Record Coffee nimensä mukaan tallentaa kahvin alkuperämaan maaperän, kulttuurin ja paikallisen työn kupilliseen kahvia. 

Mikä on Record Coffee company?
Record Coffee Company on kahvipaahtimo, joka panostaa erityisesti kahvin laatuun, jäljitettävyyteen, kestävään kehitykseen ja hyvään tyylikkääseen meininkiin. Paahdamme oman brändin tuotteiden lisäksi paljon ns. private label-tuotteita yhdistyksille ja yrityksille.

Mistä syntyi idea Record Coffeen taustalla?
Kahvimarkkinoille on syntynyt viime vuosina ilahduttavasti uusia toimijoita isojen ja vanhojen rinnalle, mutta silti sieltä on mielestämme puuttunut meidän kaltainen laadukas pienpaahtimo, jonka värikäs ilme ja rento meininki poikkeaa melkoisesti totutusta. Mahdollisuus avautui, kun paremmin olutpanimona tunnettu Rock Paper Scissors halusi keskittyä pelkästään päätoimialaansa. Tällöin astuimme mukaan pari vuotta toimineeseen yritykseen ja uusimme kokonaan brändi-ilmeen Record Coffee Companyksi.

Minkälainen porukka teillä on Record Coffeen takana?
Meitä on neljä ihmistä, joista kolme pitkän linjan kahviammattilaisia ja yksi visuaalisen puolen ammattilainen. Jessen vastuulla on kahvin paahtaminen ja Teija asuu Sambiassa luoden kontakteja alan toimijoihin sieltä käsin, Ville on taiteellinen johtajamme ja huolehtii visuaalisesta ilmeestämme ja minun vastuulla ovat myynnilliset tehtävät. Jokainen meistä suhtautuu kahviin intohimoisesti ja uskon että tämä välittyy suoraan asiakkaillemme.

Mikä on helpoin tapa löytää teidät?
Toistaiseksi helpoin tapa tavoittaa meidät Turun seudulla on olla suoraan minuun yhteydessä. Olen myös ideoimassa suodatinkahvikonseptia Werstaan ja muidenkin Teknologiakiinteistöjen tilojen käyttöön, jolloin voi nauttia laadukasta kahvia myös töitä tehdessä. Lisäksi meillä on alueellisesti jo muutama jälleenmyyjä (Turun Vegekauppa ja 8raita-levykauppa), valtakunnallisesti erinomainen kanava kahviemme tilaamiseen on esimerkiksi Crema.fi ja lisää on tulossa alkuvuoden aikana. Verkkokauppamme on valmistumassa aivan lähiaikoina osoitteessa www.recordcoffee.fi.

Minkälainen on täydellinen kahvihetki?
Tämä on tietysti jokaisen oman mieltymyksen mukainen, kuten myös kahvin makumieltymyksetkin. Henkilökohtaisesti nautin eniten kahvitauosta ulkoilmassa metsätöiden ohessa. Kahvit jauhan aamulla pavuista ja suodatan pour over käsinsuodatustekniikalla. Tämän jälkeen valmis kahvi laadukkaaseen termariin, jolloin se säilyy oikean lämpöisenä useamman tunnin ajan. Hetki on täydellinen mikäli kahvin nauttii nuotiolla ja ympärillä ainoastaan luonnonääniä.

Kenelle Record coffeen kahvit sopivat parhaiten?
Mielestäni Record Coffeen kahvit sopivat ihan kaikille, jotka haluavat nauttia hyvän makuisesta kahvista. Erityisesti Record Coffeen kahveista nauttivat ihmiset, jotka haluavat fiilistellä erityisesti kahvin mausta sen sijaan, että käyttävät sitä ainoastaan polttoaineena.  Kahvista löytyy valtavasti eri makukomponentteja, jotka usein harmillisesti peitetään liian tummalla paahdolla. Kahvejamme on myös hyvä lähestyä filosofialla ”juodaan vähemmän mutta parempaa”.

Vastuullisuus on selkeästi iso osa brändiänne, miten varmistatte kahvin alkuperän ja tuotantoketjun toimivuuden?
Kahvimme tulevat Latinalaisesta Amerikasta ja Afrikasta, yhteensä noin kymmenestä eri maasta. Ilmoitamme kahvipakkauksissamme aina alkuperän osuuskuntaan tai tilalle saakka. Käytämme yhteistyökumppaneina muutamaa eurooppalaista tukkuria, jotka ovat erikoistuneet nimenomaan jäljitettävien ja erikoiskahvilaatuisten kahvien jälleenmyyntiin. Jonain päivänä ostamme varmasti jotain tiloilta suoraankin, mutta se ei ole itseisarvo. 

Miten olet viihtynyt Werstaalla?
Olen viihtynyt erinomaisesti ja tämä on vastannut täysin ajatuksiani inspiroivasta työskentely-ympäristöstä kotikonttorin sijaan.

Miksi Werstaan mobiilijäsenyys sopii juuri teille?
Mobiilijäsenyys on kuin tehty meidänlaiselle yritykselle, jonka tuotanto on muualla ja minulla on paikallisesti tarve ainoastaan tilalle, jossa voin pysähtyä puhelimen ja tietokoneen äärelle, tällöin Werstaan tyylikkäät tilat toimivat täydellisesti.

Juuri tällä hetkellä, minkä levyn pistäisit pyörimään kahvikupin kanssa?
Tämä on tärkeä kysymys, johon myös kulminoituu osa koko Record Coffeen tarinaa, jota kuljetamme koko ajan vahvasti musiikin kautta. Juuri nyt laittaisin soimaan Analog African uudelleenjulkaisemaa Afrofuusiota 70-luvulta tai vaihtoehtoisesti We Jazzin loppuvuodesta julkaiseman 3TM:n levykombon Abyss + Lake. Nämä soimaan luonnollisesti vinyyliltä ja kiireettömästi laadukasta kahvia nautiskellen.

Haluatko tietää lisää Record Coffee Companysta? Voit olla yhteydessä Janne Harilahteen puh. 041 5415556 tai janne@recordcoffee.fi