Kirjaudu sisään
Unohditko salasanan?

Hieroja Virpi Lautamatin yritys Fit Therapy toimii PharmaCityn Werstaassa.

13.02.
2020
13.02.2020

Joskus on vain uskallettava hypätä syvään päähän

Virpi Lautamatti päätti viisi vuotta sitten jättää vanhan työnsä ja ryhtyä hierojaksi. Nyt hän pitää vastaanottoa Werstaalla, jossa hän avaa toimistotyöläisten jumeja. Kävimme kysymässä Virpiltä, kuinka hieroja sopii Werstaaseen ja mikä on tärkein asia, josta meidän jokaisen kannattaa hyvinvointimme vuoksi pitää huolta. Entä mitkä ovat Virpin vinkit toimistotyöläisen parempaan arkeen?

Mikä on Fit Therapy? 
Fit Therapy on hierontavastaanotto, joka tarjoaa niin sanotun tavallisen hieronnan lisäksi Voice Massage- ja purentalihasten hierontaa. Lisäksi palveluihin kuuluvat myös personal training ja ravintovalmennus.

Missä vastaanottosi sijaitsee?
Fit Therapy toimii Pharmacityn B-rapun 6. kerroksen Werstaassa.

Kuinka päädyit Werstaaseen ja miten viihtyt täällä?
Minulla oli aikaisemmin vastaanotto BioCityn 3. kerroksessa, mutta kiinteistössä tehtyjen muutostöiden seurauksena tarvitsin uuden työtilan ja sopiva huone sattui löytymään Werstaasta. Olen viihtynyt täällä erinomaisesti: Werstas on hyvä kokonaisuus yksinyrittäjälle. Lisäksi täältä löytyy sopivan pieniä työhuoneita, tarvittava infra on jo valmiina ja voit keskittyä tekemään sitä, mitä parhaiten osaat.

Minkälainen tausta sinulla on?
Olen toiminut koulutettuna hierojana ja yrittäjänä vasta viisi vuotta. Sitä ennen työskentelin ravintola-alalla ja kaupan alalla yhteensä 15 vuotta. Totaalinen alan vaihto on tehnyt omalle työhyvinvoinnille hyvää ja viihdyn nykyisessä työssäni. Joskus on vain uskallettava hypätä syvään päähän.

Ketkä ovat tyypillisiä asiakkaitasi?
Hierontapöydällä käy asiakkaita todella laidasta laitaan ja monista eri syistä. Nuorin on varmaan ollut 10-vuotias ja vanhin yli 70-vuotias. Tyypillinen hierottava on niska-hartiakivuista kärsivä toimistotyöntekijä. Toki myös paljon treenaavat ihmiset tulevat hierojalle joko avauttamaan jumeja tai palauttelemaan. Kaikki ovat tervetulleita, ei kysytä tulosrajoja!

Välillä oltiin kuin vanha aviopari, vuoroin mykkäkoulua ja vuoroin huutoa!

Mikä on Voice Massage?
Voice Massage on hierontaa, jonka tavoitteena on rentouttaa äänentuottoon, hengitykseen ja purentaan osallistuvia lihasryhmiä. Siitä on apua etenkin ihmisille, joilla on ongelmia äänen tai hengityksen kanssa tai jotka narskuttelevat. Oireita voivat olla äänen käheytyminen, loppuminen, pinnallinen hengitys, palan tunne kurkussa, niskoista johtuvat päänsäryt ja niin edelleen. Hieronnassa keskitytään rentouttamaan hengityksen alueen lihaksistoa, jotta ilma kulkisi optimaalisesti ja äänentuotto helpottuisi. Kaikki tämä auttaa myös narskuttelijaa, jolle tehdään vielä omat täsmäkikat.

Mikä on vuosien varrelta parhaiten mieleesi jäänyt asiakascase?
Ehdottomasti eniten onnistumisen iloa olen kokenut personal trainerina ensimmäisen asiakkaani kohdalla. Hän teki totaalisen elämäntapamuutoksen. Projekti ei ollut helppo kummallekaan osapuolelle, mutta tulokset vetivät suupieliä ylöspäin. Vuoden aikana painoa putosi 26 kg ja kaiken ylipainon alta löytyi ”uusi ihminen”. Ruokailu meni projektin aikana uusiksi ja liikunta täytyi opetella nollasta. Välillä oltiin kuin vanha aviopari, vuoroin mykkäkoulua ja vuoroin huutoa!

Mikä on tärkein asia, josta meidän jokaisen kannattaa hyvinvointimme vuoksi pitää huolta?
Ruokailu. Syömällä kunnon ruokaa säännöllisesti saa virtaa päivään ja kiukuttelu vähenee. Aikuinen ei juuri lapsesta eroa!

Anna kolme vinkkiä toimistotyöläisen arkeen.
1. Juo vettä. Keho tarvitsee muutakin kuin kahvia.
2. Vaihda työskentelyasentoa istumasta seisomaan ja päinvastoin esimerkiksi kerran tunnissa.
3. Syö lounas. Kunnon lounas auttaa siihen, ettei tule tarvetta ahmia pullaa ja karkkia iltapäivällä.  

Kiitos haastattelusta Virpi ja hyvää kevään jatkoa!