EN
24.01. 2017

Family First Oy tarjoaa elämäntapavalmennusta perheille

Werstas coworking
 

Werstaalta löytyy innostunut yrittäjäkaksikko, Family First -konseptin luoja ja yrityksen operatiivinen johtaja Susanna Mustajärvi sekä yrityksen tieteellisen tutkimuksen ja kehittämisen johtaja Sanna Honkala.

Susanna on koulutukseltaan sosionomi ja lastentarhanopettaja. Hän toimii myös henkilökohtaisena valmentajana ja tarjoaa oman yrityksensä kautta personal trainer -palveluita. Sanna puolestaan on liikuntatieteiden maisteri sekä lääkekehitystiedettä opiskellut filosofian maisteri, joka yritystoiminnan ohella tekee tällä hetkellä väitöskirjaa liikuntalääketieteen alalta.

Family First Oy tarjoaa perheille suunnattua elämäntapavalmennusta ensimmäisenä yrityksenä Suomessa. Konseptin taustalla on suomalaisten lapsiperheiden heikkenevä terveys ja elämänlaatu, joka usein johtaa yleisen hyvinvoinnin ja tyytyväisyyden heikkenemiseen. Hyvinvointiin ja elämänlaatuun vaikuttavia tekijöitä voivat olla esimerkiksi liikunnan puute, huonot ravitsemustottumukset, uniongelmat, stressi sekä työn ja perheen yhteensovittaminen. Valmennus on suunnattu erityisesti perheille, joissa on alle 12-vuotiaita lapsia. Ruuhkavuosia elävillä vanhemmilla saattaa usein jäädä oma hyvinvointi taka-alalle. Tavoitteena on muuttaa lapsiperheiden elämäntapoja ja asenteita pysyvästi.

Idea yritystoimintaan syntyi perheiden tarpeista. Suomessa on tarvetta laadukkaille ja tieteellisesti luotettaville elämäntapavalmennuksille sekä koko perheen kattaville hyvinvointipalveluille. Lastensuojelun perhetyössä aiemmin työskennellyt Susanna aloitti valmentamisen yrittäjänä ja loi oman tyylin valmentaa yksilöitä ja perheitä. Yksilövalmennuksessa ollut perheenäiti saattoikin valmennussuhteen päätyttyä kokea haastavaksi suoriutua arjesta yksin ja tarve uudenlaisesta koko perheen elämäntapavalmennuksesta nousi esille.

Tänä keväänä Family First käynnistää ensimmäistä kertaa myös verkkovalmennuksen. Sen kohderyhmänä ovat muut kuin lastensuojelun ja sosiaalityön alaiset perheet, joilla on ongelmia elämänhallinnassa. Valmennus keskittyy perheen arjen organisoimiseen, sen parhaiden puolien tukemiseen ja uusien vinkkien antamiseen. Tavoitteena on pyrkiä tekemään arjesta mahdollisimman toimiva sekä löytämään aikaa muutosprojektille. Elämäntapamuutosta läpikäyvän yksilön voi olla vaikea onnistua yksin, joten ympäristö olisi hyvä saada mukaan tukemaan muutoksessa. Valmennus rakentuu koko perhettä aktivoivista tehtävistä ja menetelmistä. Muutosprosessi pyritään tuomaan osaksi perheen yhteistä ajattelu- ja toimintakulttuuria. Valmennusta on tarjolla myös liikunnan, ravitsemuksen ja rentoutumisen saralla.

Mutta millaista sitten on toimiva arki?

– Toimiva arki on suunnitelmallista. Hyvin toimivassa perheessä menot ja tehtävät jakautuvat tasapuolisesti ja kaikki saavat vaikuttaa arjen sisältöön. Perheenjäsenet voivat vapaasti näyttää tunteitaan ja puhua toisilleen avoimesti, Susanna kuvailee.

Tulevaisuuden visiot näyttäytyvät yrittäjille selkeinä, perheiden hyvinvointia tukien ja lisäten.

– Tavoitteenamme on tavoittaa suomalaisia perheitä mahdollisimman laajasti verkkovalmennusta käyttäen. Pyrimme parantamaan perheiden hyvinvointia lisäämällä tietoisuutta ja muuttamalla asenteita sekä tukemalla perheitä arjen haasteissa. Annamme työkaluja arjessa selviämiseen ja motivoimme ihmisiä ottamaan terveet elämäntavat osaksi jokaista päivää. Haluamme laajentaa toimintaamme myös työhyvinvointiin. Kyse ei olisi niinkään yksittäisten työhyvinvointipäivien järjestämisestä vaan pidempiaikaisesta palvelusta yrityksille. Pyrimme tuomaan työ- ja perhe-elämän lähemmäksi toisiaan, hyvinvoinnin ammattilaiset suunnittelevat.

Werstaan modernit ja toimivat työtilat saavat Susannalta ja Sannalta paljon kiitosta.

– Olemme viihtyneet erinomaisesti ja olleet tyytyväisiä Werstaalla työskentelyyn. Harva aloitteleva yritys pääsee heti uusiin ja viihtyisiin tiloihin. Tänne on hyvä kutsua yhteistyökumppaneitakin käymään. On myös tärkeää, että saamme työskennellä inspiroivassa ympäristössä uusia ideoita luodessamme ja kehittäessämme. Ympäristöllä on luovan työn tekijälle suuri merkitys.

Tyypillisenä työpäivänämme rakennamme verkkovalmennusta, olemme yhteyksissä perheisiin, jotka niitä käyttävät ja testaamme samanaikaisesti valmennusohjelmia, jolloin saamme niistä reaaliaikaista palautetta. Teemme valmennusvideoita, käymme messuilla, tapaamme nykyisiä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita sekä hankimme uusia, naiset kertovat.

– Parasta Werstaalla työskentelyssä on ilmapiiri. Ihmiset ovat avoimia, haluavat tutustua ja ovat kiinnostuneita yrityksestämme. Saman henkisyys on aistittavissa yrittäjien keskuudessa, ja täällä saattaa syntyä yhteistyökuvioitakin, molemmat päättävät.

Mikäli kiinnostuit hyvinvointivalmennuksesta, saat alla olevasta linkistä FAMILY FIRST® Toimiva arki -verkkovalmennuksen hintaan 59 € (ovh 79 €)  https://www.campwire.com/buy/40797f14-6576-4065-aa8b-33b467c2f990