EN
08.08. 2018

eCraft johtaa tiedolla

Werstas Turku työpiste
 

Työhuoneiden ja mobiilijäsenyyden lisäksi ElectroCityn Werstaassa on tarjolla myös työpisteitä. Yhteisessä tilassa Jääkausi-osassa sijaitsee 13 työpistettä, jotka kaikki ovat tällä hetkellä käytössä. Haastattelimme Tuure Karppimaata, jonka työpiste on sijainnut Werstaassa keväästä asti.
 
Missä yrityksessä työskentelet?
Työskentelen eCraft Business Insight -yrityksessä. Toimin konsulttina Turun toimipisteessä, joka on sijoittunut tänne Werstaaseen. Pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen lisäksi toimimme Vaasassa ja Tampereella. Lyhyesti sanottuna eCraft Business Insight on asiantuntijayritys, joka tekee tiedolla johtamisen ratkaisuja.
 
Mitä tiedolla johtaminen käytännössä tarkoittaa?
Toteutamme eri teknologioilla erilaisia analytiikan, BI:n ja koneälyn sekä liiketoiminnan ennustamisen ja -ohjaamisen ratkaisuja asiakkaillemme tiedon fiksuun hyödyntämiseen. eCraft-konsernista löytyy myös toiminnanohjaus- ja asiakkuudenhallintaratkaisut ja -osaajat.  

Oma työni koostuu kahdesta isommasta sisällöstä: määrittely- ja toteuttamistyöstä. Autan asiakkaita oman tekemisen mittaamisessa ja raportoinnissa. Esimerkiksi yritys tavoittelee oman toimialansa markkinajohtajan asemaa, ja meidän työmme on kertoa, miten sinne päästään. Heillä on olemassa jokin tavoite tai strategia, jota kohti halutaan mennä. Tässä kohtaa asiantuntijamme tulee mukaan ja selvittää, minkälaista dataa tarvitaan, miten se hankitaan tai miten muokata olemassa oleva data sellaiseen muotoon, jossa sitä voidaan parhaiten hyödyntää ja saada faktoista tukea päätöksentekoon. Ensin määritellään yhdessä asiakkaan kanssa esimerkiksi, minkälaista raportointia halutaan. Sen jälkeen päästään toteuttamisvaiheeseen, eli aletaan rakentaa dataa asiakkaalle.
 
Millainen työpaikka eCraft Business Insight on?
Meillä on koossa hyvä porukka, ja tykkään työstäni. Parasta on, kun pääsen näkemään erilaisia yrityksiä usealta eri toimialalta. Olin pitkään toisessa yrityksessä sisäisenä kehittäjänä. Sitten eCraftilla avautui konsultin tehtävä ja halusin muutosta toimenkuvaani, joten hain ja sain paikan alkukeväällä. Pääkonttorimme sijaitsee Espoossa, ja työskentelen siellä osan viikosta.

Työssäni pääsen jatkuvasti kehittymään ja kouluttautumaan itsekin, sillä esimerkiksi koneäly ja ennakoiva analytiikka ovat kasvava liiketoiminta-alue, ja seuraan tekniikan kehittymistä mielenkiinnolla. Esimerkiksi viime keväänä teimme teknisen toteutuksen asuntojen hintaennustepalveluun yhdessä Kiinteistömaailman ja Etuoven kanssa. Palvelun avulla voi tutkia tarkasti, miten oman osakehuoneiston hinta tulee muuttumaan. 
 
Mitä kuuluu eCraft Business Insightin tulevaisuuteen?
Meillä on kova kasvuvauhti, joka tarkoittaa myös lisää asiakkuuksia ja laajennusta tänne Turkuun. Rekrytointi on parhaillaan käynnissä! Haemme konsultteja, joilla on teknistä ja kaupallista taustaa. Toteuttamistyö on melko teknistä, ja lukuja pyöritellään paljon. Hakijoilla tulee olla myös innostusta liiketoimintaan ja sen kasvattamiseen. Meidän konsulteilta odotetaan muun muassa ongelmanratkaisukykyä ja palvelualttiutta, sillä konsultin työ on asiakaspalvelua, jossa asiakasymmärrys on isossa osassa. Meillä on myös trainee-ohjelma, jossa ohjelmiston käyttöä opiskellaan työn ohessa. Useat traineet ovat tulleet suoraan koulunpenkiltä ja ohjelman jälkeen jääneet töihin.
 
Miten tulitte Werstaaseen?
Kartoitimme mahdollisia toimitiloja Turusta, ja Werstas oli jo tuttu minulle edellisestä työstäni. Tärkeimpänä kriteerinä oli helppous, paikka jonne on vaivatonta lähteä. Myös Werstaan kattavat palvelut olivat iso plussa. Tiedepuiston ja Kupittaan alueelle helppo tulla ja täällä on paljon yrityksiä ja palveluita, joten meille on kannattavaa olla täällä lähellä nykyisiä asiakkaita. Myös korkeakoulujen läheisyys on selvä etu rekrytointiakin ajatellen. Toistaiseksi olen ainoa työntekijä Turussa, mutta yrityksen kasvaessa myös tänne Turkuun on suunnitteilla suurempi toimisto ensi syksyn aikana.
 
Miten tilat ja palvelut toimivat?
Peruspalvelut toimivat hyvin, esimerkiksi langaton verkko, monitoimilaite ja kahviautomaatti saavat kiitosta. Tykkään ElectroCitystä ja sen avarasta aulasta. Täällä liikkuu paljon ihmisiä ja voin tavata ihmisiä vaikka kahvin tai lounaan ääressä. Kuljen työmatkat pyörällä, joten arvostan että Werstaan palveluihin sisältyvät myös pukuhuoneet suihkuineen. Toisiin työpistejäseniin olen jo ehtinyt tutustua, mutta yhteisöllisyyttä voisi koko Werstaassa olla vielä enemmänkin. Toivonkin syksylle lisää yhteisiä tapahtumia ja vapaamuotoisia kohtaamisia!