EN
03.01. 2019

Ailea muutti DataCityn Werstaaseen


Ailean Sampsa Vuorela, Ahmed Abdulghani ja Kimmo Thai Werstaan Satumetsässä.

Ailea Oy on eräs IT-alan yrityksistä, jotka muuttivat DataCityn Werstaaseen heti sen valmistuttua marraskuun alussa. Tapasimme Ailean toimistolla Ahmed Abdulghanin ja kyselimme Ailean kuulumisia.

Mitä Ailea tekee?
Lyhyesti sanottuna me teemme ohjelmistorobotiikkaa ja data-analyysejä. Ohjelmistorobotiikkaan sisältyy asiakasyritysten rutiininomaisten tehtävien muuttaminen automaattisiksi. Käytännössä me opetamme työt ohjelmistoroboteille, jolloin asiakasyrityksemme voivat keskittyä täysillä omaan ydinosaamiseensa. Tietoprosessit keräävät dataa, ja meidän tehtävänämme on analysoida ja visualisoida sitä. Kaiken tekemisen taustalla on hyödyntää asiakasyritysten omaa dataa ja sitä kautta parantaa asiakkaiden ydinliiketoiminnan arvoa.

Millainen on Ailean tarina?
Yritys on perustettu reilu 7 vuotta sitten. Yksi perustajista ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja Arto Lehtokari on myös taekwondovalmentaja. Puolet työntekijöistäkin on taekwondourheilijoita, ja se onkin hyvää vastapainoa päätetyölle. Itse olen ollut neljä ja puoli vuotta mukana Aileassa. Tänä vuonna Ailean tähtää suurempaan kasvuun, ja kehitämme edelleen automaatioprosesseja asiakasyritystemme parhaaksi.

Minkälainen porukka teillä on Werstaassa?
Turussa Werstaassa meillä on seitsemän työntekijää. Meillä on töissä fyysikkoja ja diplomi-insinöörikoulutettavia ja yksi kauppatieteilijä Helsingin toimistolla. Kaikki ovat harvoin paikalla samaan aikaan, meillä tehdään paljon etätöitä ja työpäivät kuluvat myös asiakaskäynneillä. Olemme tyytyväisiä, että toimistomme on Werstaassa, se on tukikohta jossa kaikki voimme kokoontua.

Miten Werstaan tilat ja palvelut ovat sopineet teille?
Ensin olimme pienemmässä toimistossa PharmaCityn Werstaassa, kun tulimme tiedepuiston alueelle. Porukka kuitenkin kasvoi ja isomman tilan etsintä tuli ajankohtaiseksi. Onneksi uutta Werstasta oltiin tekemässä DataCityyn, ja muutimmekin tänne heti kun uudet tilat valmistuivat.

Tykkäämme uusista tiloista ja palveluiden helppoudesta: se vapauttaa meidät tekemään omaa juttua, kun ei tarvitse huolehtia siivouksesta, ja kahvitkin tulevat talon puolesta. Naapurit ovat tulleet tutuksi juuri kahvitauoilla ja olemme saaneet peliseuraa naapuritoimistolta. Toimistossamme on työpisteiden lisäksi myös sohva ja Playstation-pelinurkka, jossa voi ottaa rennosti myös työpäivän lomassa!